• Pregleda: 4247

Na Paliću održani 30. "Berbanski dani"

Minulog vikenda na Paliću su održani jubilarni 30. "Berbanski dani" koji su okupili veliki broj izlagača i posetilaca.
Na Paliću održani 30. "Berbanski dani"

Jubilarne "Berbanske dane" u ime Grada svečano je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblas privrede.

- Šta reći kad Palić sam progovara kroz kolorit boja, bogatstvo mirisa i ukusa, osmeh naših sugrađana i gostiju. Kada nešto traje 30 godina to je za veliko poštovanje i iza toga stoji veliki trud i rad organizatora – poručio je Samardžić.

Prisutne je pozdravila i Marta Dobo, predsednica MZ Palić, koja je istakla značaj festivala.

- Srećni smo što je lepo vreme, jer posle oluje u ponedeljak imali smo dosta posla, a smo zalaganjem svih uspeli da sredimo Palić i potrudili smo se on bude što lepši za sve učesnike i posetioce – dodala je Dobo.

Kao što običaji nalažu, za kraljicu berbe proglašena je Anita Kovač, dok je pudar godine Karlo Slavić, autor knjige „Istorijat vinogradarstva na Subotičko-horgoškoj peščari“.

- Ova godina možda nije rekordan po količini ali svi drugi parametri govore da imamo kvalitetan rod te će tako i kvalitet vina biti dobar.Ove godine registrovan je povećan broj pčela, koji govori da je grožđe dovoljno slatko i to nas raduje, a uz to ćemo imati i dobar med – istakao je Dragutin Miljković, iz vinskog reda „Arena Zabatkiensis“.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Konkretno Odgovori
"Šta reći kad Palić sam progovara kroz kolorit boja, bogatstvo mirisa i ukusa, osmeh naših sugrađana i gostiju. Kada nešto traje 30 godina to je za veliko poštovanje i iza toga stoji veliki trud i rad organizatora – poručio je Samardžić."
Čijim očima ova "ljudina" gleda? I šta je to sređeno na Paliću posle oluje? One trake oko porušenih stabala? Jes,i ja pitam svašta. Tako neostvarene osobe vide uspeh u životu,samo belaj oko sebe a ovičen trakom. Berbanski dani su festival za ove što iz svoje "palanke" nisu ni mrdnuli da vide sveta i festivala. Za 30.godina su mogli i naučiti nešto,ovako vašar za široke(tupave) mase. Sad bio i nikad više!
Ljubica
Meni je tebe zao.
pista
Jubilarni 30. Berbanski dani na Palicu, woooow.... u Hajdukovu i Horgosu ce zadnje nedelje septembra da se odrze 50 i kusur berbanski dani... Pozajmili ste im ideju, ha?
Superhik
Da smo neorganizovani, spori i siromašni to je tačno ali ne razumem zašto ste se doselili u Suboticu kad mrzite sve u vezi nje. Ovo je tradicionalno voćarski kraj i berbanskih dana treba da bude i Bože zdravlja biće ih a proći će i ovo zlo napredno vreme pa ćemo i mi Subotičani stati na noge a vas čeka beli svet raširenih ruku da ga ulepšate svojim vedrim druželjubivim open minded karakterom. Srdačan pozdrav i srećan put.
Konkretno
Ljubice meni tebe nije,trebalo bi! Ti si u grupi nabrojanih ljudi i tebi je dobro. Nice,cepni još koju tableticu.
ČINJENICA Odgovori
Fešta ko fešta, a na fešti na delu je demonstriran moguć suživot pešaka i biciklista, tzv. dva oka u jednoj glavi, u pešačkoj zoni. Naime, pomenuti, sa sve turističkim četvorotočkašima su, uvažavajući jedni druge, sa osmehom štrapacirali uzduž i popreko turističkog dela Palića.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.