Komentara: 6
Pregleda: 5491
Foto

Na Paliću održani 30. "Berbanski dani"

16.09.2019. u 15:10h
Izvor: Subotica.com
Minulog vikenda na Paliću su održani jubilarni 30. "Berbanski dani" koji su okupili veliki broj izlagača i posetilaca.
Na Paliću održani 30. "Berbanski dani"

Jubilarne "Berbanske dane" u ime Grada svečano je otvorio Srđan Samardžić, član Gradskog veća zadužen za oblas privrede.

- Šta reći kad Palić sam progovara kroz kolorit boja, bogatstvo mirisa i ukusa, osmeh naših sugrađana i gostiju. Kada nešto traje 30 godina to je za veliko poštovanje i iza toga stoji veliki trud i rad organizatora – poručio je Samardžić.

 

 

Prisutne je pozdravila i Marta Dobo, predsednica MZ Palić, koja je istakla značaj festivala.

- Srećni smo što je lepo vreme, jer posle oluje u ponedeljak imali smo dosta posla, a smo zalaganjem svih uspeli da sredimo Palić i potrudili smo se on bude što lepši za sve učesnike i posetioce – dodala je Dobo.

Kao što običaji nalažu, za kraljicu berbe proglašena je Anita Kovač, dok je pudar godine Karlo Slavić, autor knjige „Istorijat vinogradarstva na Subotičko-horgoškoj peščari“.

- Ova godina možda nije rekordan po količini ali svi drugi parametri govore da imamo kvalitetan rod te će tako i kvalitet vina biti dobar.Ove godine registrovan je povećan broj pčela, koji govori da je grožđe dovoljno slatko i to nas raduje, a uz to ćemo imati i dobar med – istakao je Dragutin Miljković, iz vinskog reda „Arena Zabatkiensis“.

 

Izvor: Subotica.com
30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću 30. Berbanski dani na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 5491

Povezana vest

Povezane teme

berbanski dani

berbanski dani na paliću

srđan samardžić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.