• Pregleda: 6234

Na Paliću održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

U subotu, 21. maja, u konferencijskoj sali Male gostione na Paliću, održan je sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva na kojem je učestvovalo oko 200 pedijatara iz Srbije, Skup je na početku, pre radnog dela. pozdravio dr Goran Bićanin, direktor Opšte bolnice Subotica.
Na Paliću održan sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva

Domaćin sastanka bilo je Dečje odeljenje Opšte bolnice Subotica, a načelnica odeljenja dr sci. med Katja Puleva istakla je važnost takvih susreta lekara pedijatara u smislu razmene iskustava i sticanja novih znanja.

- Moje izlaganje bilo je na temu "Savremeni pristup u lečenju astme kod dece gde sam objašnjavala koje sve metode možemo uspešno sprovoditi u lečenju ove bolesti modernog dečijeg doba. U okviru sastanka učesnici su mogli da po promotivnoj ceni od 9.990 dinara što je za 25% niža cena od maloprodajne, nabave "Pedijatriju" - Udžbenik za poslediplomsko usavršavanje lekara. Brošura je prva takve vrste u našoj zemlji i od ogromne je koristi prvenstveno mladim lekarima na specijalizaciji -naglasila je dr Puleva.

Stručno predavanje na Paliću održali su prof. dr Vesna Stojanović sa Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu koja je govorila o infekcijama urinarnog trakta kod dece do drage godine života, asist. dr. sci Goran Rakić iz iste zdravstvene ustanove sa temom "Preoperativna priprema u pedijatrijskom uzrastu". Na temu selektivne deficijencije imunoglobina A u delu diskusije govorila je mr sci dr Srđa Janković, sa Univerzitetske dečje klinike iz Beograda.

U kulturnom delu programa zanimljivu tačku sa izvornim srpskim pesmama izveo je dečiji hor "Iskončići" pod vodstvom Dejana Anđelovića, učitelja muzičke kulture Osnovne škole "Miloš Cmjanski" iz Subotice i vođe sekcije i hora "Iskončići".

Sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva je obuhvatio celodnevna stručna lekarska predavanja, a bio je akreditovan kod Zdravstvenog saveta Republike Srbije.

Izvor: Subotičke novine

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.