Komentara: 0
Pregleda: 587

Na književno-muzičkom skupu SKOR-a prikupljeno više od 100.000 dinara za lečenje Leona Đakovića

19.10.2020. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
U organizaciji Saveza književnika u otadžbini i rasejanju (SKOR) u petak je održano književno-muzičko dešavanje humanitarnog karaktera, s ciljem prikupljanja finansijske pomoći za mladog Leona Đakovića. Akcija je završena uspešno, prikupljeno je više od 100.000 dinara.
Na književno-muzičkom skupu SKOR-a prikupljeno više od 100.000 dinara za lečenje Leona Đakovića

Posetioci dešavanja, ali svi oni koji su se odazvali na apel donirali su za Leona 57.624,20 kroz uplate na tekući račun, odnosno lično donacijom u kutiju za Leona u ukupnom iznosu od 42.840 dinara.

OSMOGODIŠNJI LEON ĐAKOVIĆ POBEĐUJE U TEŠKOJ BORBI - Kada se pre pet meseci osmogodišnji Leon Đaković požalio na bolove u stomaku, ni njegova porodica, ni lekari nisu mogli da naslute da je to samo početak jedne lavovske borbe nasmejanog i odlučnog dečaka. Borbe protiv opake bolesti koja mu je napala tanko crevo i od koje se već nekoliko meseci leči uz pomoć hemoterapija. Borbe iz koje polako izlazi kao pobednik.

Predsednik subotičkog ogranka SKOR-a, Jasmin R. Ademović, zahvalio se na učešću mladim recitatorima OŠ "Ivan Goran Kovačić" i Kamernom sastavu OŠ "Matko Vuković", muzičkoj podršci u sastavu Siniša Arambašić, Mario i Martin Radonjić, zatim Otvorenom univerzitetu na ustupljenom prostoru, medijima koji su podržali dešavanje, kao i članovima subotičkog ogranka SKOR-a Ivani Papeš Bogosavljev i Marjanu (Filozofu) Vigu, koji su poneli najveći teret organizacije i vođenja programa.

- Veliko hvala svim donatorima koji su uplate izvršili direktnoa na tekući račun porodice Rapajić, ali i svim gostima koji su bili prisutni i dali svoj prilog na samoj svečanosti. Hvala ljudima dobrog srca koji su se uključili u našu akciju i time pomogli mladom Leonu da se, verujemo, čim pre oporavi, što mu svi zajedno iskreno želimo! - rekаo je Jasmin R. Ademović. - Pomoć za Leona možete izvršiti putem dinarskog tekućeg računa 330-0200107557147-88 (Valentina Rapajić - (Put Edvarda Kardelja 228, Kelebija).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 587
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.