Komentara: 16
Pregleda: 2332

Na izborima crtate Srbiju u kakvoj želite da živite

18.04.2012. u 17:49h
Izvor: SuMedija
"Šestog maja na glasačkom listiću olovkom crtate Srbiju, onakvu u kakvoj želite da živite u naredne četiri godine", poručio je mladima iz Subotice predsednik Demokratske omladine Balša Božović.
Na izborima crtate Srbiju u kakvoj želite da živite

On je u prepunoj sali ART bioskopa "Lifka" u Subotici, u sklopu karavana "Izbor mladih za bolji život" govorio o prednostima koje Srbiji donosi stečena kandidatura za članstvo u Evropskoj uniji.

"Kandidatura koju su osvojili predsednik Srbije Boris Tadić i Vlada Srbije znači kvalitetno obrazovanje i priliku za dobar posao, a to su garancije da mladi mogu sa izvesnošću i sigurnošću da zasnivaju svoje porodice" - rekao je Božović.

Predsednik Demokratske omladine je rekao da se kandidaturom mladima otvaraju se i mnoge druge prilike i podsetio da je toku 2011. godine u Srbiju ušlo preko 2 milijarde evra stranih investicija, "što je više nego u celom regionu zajedno".

"U trenutku najveće krize moderne istorije, Srbija je postala zemlja Fiata, Boša, Panasonika, Simensa, Dajteka, Benetona, Svarovskog. Srbija je postala najveći izvoznik softvera u regionu. Mladi će raditi ne samo u tim kompanijama već će i voditi ekonomiju Vojvodine i Srbije" - rekao je Božović.

On je podsetio da je Vojvodina otvorila u prethodnom periodu 63.000 radnih mesta dolaskom novih kompanija i izrazio nadu da će ih u narednom periodu biti mnogo više.

"Sve to ohrabruje mlade. Sasvim sam siguran da će oni birajući predsednika republike, Vladu Srbije, Vladu Vojvodine izabrati Borisa Tadića, Demokratsku stranku i njene koalicione partnere" - rekao je Božović.

On je pozvao mlade da izađu na birališta 06. maja, ohrabrujući ih da izaberu "one političare sa kojima će im budućnost biti izvesnija i sigurnija".

"Vi ste u prilici da izaberete Srbiju po svojoj meri. Ukoliko ne shvatite da se ovi izbori tiču vaše budućnosti, postoji opasnost da neko drugi izabere u vaše ime. To je loše za vašu budućnost, za vaš život, koji je vezan za Suboticu, Vojvodinu i Srbiju" - konstatovao je Božović.

Mladima u Subotici obratila se i Nataša Vučković, Narodna poslanica i članica predsedništva Demokratske stranke. Ona je poručila da uopšte nije svejedno ko će voditi zemlju nakon 06. maja, "ni za mlade ljude ni za ostale građane".

"Demokratska stranka je od svog osnivanja usredsređena na mlade ljude, usmerena na budućnost i stvaranje onih uslova koji mladima treba da obezbede i bolji život, kvalitetnije obrazovanje, dobar posao" - rekla je Nataša Vučković.

Ona je konstatovala da taj kontinuitet u zalaganju za bolji život mladih, za evropske vrednosti i pravi najveću razliku između Demokratske stranke i drugih stranaka na političkoj sceni.

"Shvatite da 06. maja držite sudbinu u svojim rukama. Opredelite se za Srbiju koja je moderna, efikasna, solidarna zajednica. Gde se brine o onima koji su ugroženi i podržavaju oni koji su kreativni, oni sa inicijativama i idejama, koji mogu doneti korist svima u zajednici" - poručila je Vučkovićeva.

Karavan "Izbor mladih za bolji život – Boris Tadić" krenuo je iz Niša i obići će niz gradova i opština u Srbiji.

Pored Subotice, karavan je danas boravio i u Vrbasu, gde su se mladima obratili, između ostalih, i predsednički kandidat Boris Tadić, direktorka Vladine kancelarije za Evropske integracije Milica Delević, kao i glumac Gordan Kičić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 16
Pregleda: 2332
Povezane teme

izbori subotica 2012

izbori 2012

demokratska omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.