Komentara: 1
Pregleda: 3475
Foto

Na humanitarnom koncertu prikupljeno 200.000 dinara za Leu i Damjana

16.02.2019. u 16:30h
Izvor: TV Subotica
Osnovna škola „Sečenji Ištvan“, u sredu uveče je u Velikoj većnici Gradske kuće održala humanitarni koncert za Leu i Damjana, naše sugrađane obolele od malignih oboljenja. Tom prilikom prikupljeno je preko 200.000 dinara za njihovo lečenje.
Na humanitarnom koncertu prikupljeno 200.000 dinara za Leu i Damjana

Lea Geršak i Damjan Kiseli, dva mlada, talentovana pojedinca čiji se životi podudaraju u jednoj poražavajućoj činjenici – oboje su oboleli od malignih oboljenja. Kako je poznato da iznosi sredstava za lečenje neretko premašuju porodične budžete, a progres ove podmukle bolesti ne časi časa, svaki minut je važan u borbi ka izlečenju. U želji da bivšoj učenici Lei i sadašnjem učeniku Damjanu, pruže podršku i pokažu im da na tom putu nisu sami, Osnovna škola „Sečenji Ištvan“ organizovala je humanitarni koncert.

- Suština je bila u tome da pomognemo našim učenicima koji su oboleli od teških malignih oboljenja, da im pokažemo da u toj borbi nisu sami, a da istovremeno, kroz koncert, uključimo i širu društvenu zajednicu, pri čemu će naši učenici pokazati šta umeju. Dakle, uz radost i muziciranje da spojimo lepo i korisno - rekla je Vesna Vajs, direktorka Osnovne škole „Sečenji Ištvan“.

Na humanitarnom koncertu prikupljeno 200.000 dinara za Leu i Damjana

Prisutne je u prepunoj sali Velike većnice zabavljao orkestar škole „Sečenji Ištvan“, koji sačinjavaju učenici, nastavnici, roditelji i prijatelji ove obrazovne ustanove. Nesvakidašnji tridesetočlani sastav, pod dirigentskom palicom Tamaša Šandora, nastavnika muzičke kulture, svirao je poznate pop, rok i pank numere.

- Uz muziku je nekako sve lepše i lakše, jer čovek kada peva zaboravi na probleme. Ukoliko na taj način može još i da pomogne, onda je to stvarno uspeh, a to osećaju deca, svi to osećamo i to je najvažniji motiv koji nas je okupio - da pomognemo, ali i da ljude koji su došli da nas čuju zabavimo - poručio je Šandor.

Na humanitarnom koncertu prikupljeno 200.000 dinara za Leu i Damjana

Tokom humanitarne večeri, prikupljeno je preko 200.000 dinara, koji će u celosti biti prosleđeni za lečenje Lee i Damjana.

Izvor: TV Subotica
Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana" Humanitarni koncert "Za Leu i Damjana"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3475
Povezane teme

humanitarni koncert

velika većnica

OŠ Sečenji Ištvan

osnovna škola sečenji ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.