Komentara: 24
Pregleda: 12066

Na Horgošu zaplenjeno 340 hiljada evra vredne krijumčarene tehnike, oduzeta i dva automobila

18.01.2024. u 13:16h
Izvor: Subotica.com  / Uprava Carina
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, tokom jučerašnjeg dana sprečili su dva pokušaja krijumčarenja, zaplenivši telefone, pametne satove i drugu tehničku robu, čija je vrednost procenjena na skoro 340.000 evra, kao i automobile kojima je ta roba transportovana vredne gotovo 30.000 evra.
Na Horgošu zaplenjeno 340 hiljada evra vredne krijumčarene tehnike, oduzeta i dva automobila

Prvi prekršaj otkriven je, kada je na ulazu u zemlju, radi kontrole zaustavljen automobil domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, rekao da nema ništa da prijavi.

Vozilo je detaljno pregledano i tom prilikom su u njegovom prtljažniku zatečene četiri velike torbe, u kojima je pronađeno 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona Iphone (15 Pro Max, 15 Pro, 15 Plus, 14 Pro Max i sl.), kao i 50  mobilnih telefona Xiaomi, Motorola, Redmi, Hua Wei i drugih robnih marki. Osim telefona, u torbama se našlo i devet pametnih satova Apple Watch i Samsung Galaxy, kao i pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara, odnosno na preko 300.000 evra.

Na Horgošu zaplenjeno 340 hiljada evra vredne krijumčarene tehnike, oduzeta i dva automobilaU drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena, takođe prilikom ulazne kontrole, zaplenjena su 34 mobilna telefona Iphone (15, 14 i 13) i šest pametnih satova Apple Watch, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 4,5 miliona dinara, što je preko 38.000 evra.

Originalno upakovani telefoni i satovi bili su sakriveni u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka. Njime je iz Mađarske ka našoj zemlji putovalo troje putnika, koji su takođe tvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag.

U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je ona zatečena.

Izvor: Subotica.com / Uprava Carina
Postavljeno pre 3 meseca i 1 nedelju
Komentara: 24
Pregleda: 12066
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.