Komentara: 0
Pregleda: 2085
Foto

Na Ekonomskom fakultetu održan međunarodni naučni skup "Strategijski menadžment - SM2024"

17.05.2024. u 13:04h
Izvor: Subotica.com
Ekonomski fakultet je po 29. bio domaćin Međunarodnog naučnog skupa "Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu". Tokom naučnog skupa predstavljeno je 48 radova u panel sesijama.
Na Ekonomskom fakultetu održan međunarodni naučni skup "Strategijski menadžment - SM2024"

Tema ovogodišnjeg naučnog skupa su Pitanja korporativne odgovornosti i održivosti u kriznim okolnostima, a ovog puta okupio je oko 70 stručnjaka iz ove oblasti.

 - Imamo tu renomirane predavače, po pozivu, imamo direktora Instituta u Novom mestu u Sloveniji, koji se bavi savremenim tehnologijama, vezanim za kvantno računarstvo i nove tehnologije, zatim kolegu iz Australije, koji će nam govoriti malo više o tome kako se veštačka inteligencija snalazi i koristi u marketingu. Imamo 48 radova u ovim oanel sesijama, a imamo i 2 vrlo zanimljiva panela gde su učesnici ne samo akademski eksperti, već su to ljudi koji su izgradili svoje firme. Prvi panel je sa temom izazova koje imamo u organskoj proizvodnji, a drugi, možda još interesantniji će se baviti razvoje proizvoda, kako fizičkih, tako i digitalnih - objašnjava dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta. 

Na Ekonomskom fakultetu održan međunarodni naučni skup "Strategijski menadžment - SM2024"

Jedna od najintresantnijih tema naučnog skupa bile su i nove tehnologije i njihova uloga u strategijskom menadžementu i donošenju odluka. 

 - Tema ove konferencije je donošenje odluka uz pomoć savremenih tehnologija koje imaju ogoroman uticaj na čitav rad i poslovanje. Kvantno računarstvo ima bitnu ulogu u nauci, inženjerstvu i poslovanju, a uz pomoć superračunara mnogi problemi se mogu rešiti, to je pokretač poslovanja, dakle to je pobednička tehnlogija - ističe Janez Povh, profesor univerziteta u Ljubljani i direktor "Rudolf instituta" u Novom Mestu. 

Na Ekonomskom fakultetu održan međunarodni naučni skup "Strategijski menadžment - SM2024"

Izvor: Subotica.com
Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024” Naučni skup ”Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu - SM2024”
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 2085
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.