• Pregleda: 2226

Na Ekonomskom fakultetu ima mesta za 218 studenata

Na Ekonomskom fakultetu ima mesta za 218 studenata

U drugom upisnom roku na Ekonomskom fakultetu nema slobodnih mesta na budžetu, ali zato za 96.000 dinara, koliko iznosi školarina za samofinansirajuće studente, može se konkurisati za gotovo sve studijske programe.

Prijemni ispit, koji se polaže iz iz dva nastavna predmeta po slobodnom izboru kandidata, biće održan 6. septembra. Konačna rang lista biće objavljena najkasnije do 17. septembra, nakon čega će se vršiti upis primljenih kandidata.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Dragoljub Mihailović Odgovori
U nazad nekoliko godina na Ekonomskom Fakultetu se organizuje drugi upisni rok i sve češće akademska godina kreće a da se nisu ni popunila sva mesta. Studiranje postaje skuplje, organizacionih problema je mnogo, znam jer sam u kontaktu sa studentima. Pored uprave Fakulteta, to bi trebalo da zabrine i čelnike grada, jer to faktički znači da dolazi manje studenata, manje para potroše u Subotici, manje školovanih se odlučuje da ostane ovde i privređuje...
laneSU Odgovori
Slažem se ali treba dodati i činjenicu da fakultet upisuje generacija rođena 1993. godine, tj. tzv. "ratna" generacija, mnogo manje ih je rođeno tad iz dobro poznatih razloga. Inače, lično sam završio taj fakultet i mislim da se moraju poboljšati uslovi rada na fakultetu a i uskladiti broj upisanih studenata sa potrebama na tržištu rada.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.