Komentara: 3
Pregleda: 1679
Foto

MZ "Bajnat" priredila porodično druženje uz raznovrstan program i aktivnosti

05.06.2023. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
MZ "Bajnat" priredila porodično druženje uz raznovrstan program i aktivnosti

U prostorijama MZ "Bajnat" u nedelju je organizovan drugi Porodični dan u okviru kog su stanovnici ovog dela grada imali priliku da se upoznaju i druže. 

- Cilj je bio da se okupimo, da provedemo kvalitetno vreme zajedno, da se roditelji i deca druže. Želela sam da makar jedan dan oslobodim domaćice kuvanja i da im omogućim da vreme provedu sa članovima svoje porodice i prijateljima. Za decu je upriličen zabavni program  - navodi Radmila Šušnjar, predsednica Saveza MZ "Bajnat" - Ovo je bila prilika i da se upoznaju komšije koje žive u istom delu grada. Pamtimo vremena kada smo kod komšije odlazili po kašiku kafe, po šolju mleka... Danas toga nema, često ni ne znamo ko živi u našoj zgradi. Zato smatram da je važno da insistiramo na promociji i očuvanju porodičnih vrednosti i dobrosusedskih odnosa.

MZ "Bajnat" priredila porodično druženje uz raznovrstan program i aktivnostiNedeljno druženje uveličali su članovi KUD-a "Bratstvo", kao i klovn Veljko koji je zabavljao najmlađe goste.

Ovo je fenomenalna ideja. Ručak je bio odličan i baš mi je prijalo što nisam morala da kuvam - kroz smeh priča Dijana Stanković - Podržavam ovakve događaje i smatram da treba da ih bude više. To je prilika da deca odlože mobilne telefone i da se kao nekada zajedno igraju u dvorištu sa loptom i klikerima - nadovezuje se Sanela Benčić.

MZ "Bajnat" priredila porodično druženje uz raznovrstan program i aktivnostiAna Vojnić Tunić pamti vremena kada se u njenoj ulici po ceo dan mogla čuti dečja graja. Ista ta ulica danas je pusta, a deca vreme provode kraj računara. Ani je u nedelju na Porodičnom danu društvo pravila unuka Petra koja je uživala igrajući se sa vršnjacima.

Ovo je zaista prava stvar, milina za najmlađe. U našoj ulici deca se više ne igraju, što su stariji to više vremena provode na telefonu. Moja unuka odrasta bez dece. Od septembra će krenuti u vrtić pa će imati društvo, ali do tad decu viđa samo u parkiću i kada je tata odvede u pozorište. Zato je uvek vodim na ovakve događaje - ističe Ana.

MZ "Bajnat" priredila porodično druženje uz raznovrstan program i aktivnostiPodsećamo, prvi Porodični dan u Bajnatu upriličen je pre godinu dana, a iz rukovodstva mesne zajednice najavljuju da će ovaj događaj prerasti u tradiciju.

Izvor: Subotica.com
Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat Porodični dan u MZ Bajnat
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 1679
Povezane teme

bajnat

porodični dan

radmila šušnjar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.