Komentara: 0
Pregleda: 3839

Muzička škola otvorila vrata za sve buduće đake

23.02.2016. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Muzička škola je otvorila vrata za sve đake, koji su želeli da se upoznaju sa profesorima i učenicima, kao i da dobiju informacije o upisu u ovu školu.
Muzička škola otvorila vrata za sve buduće đake

U okviru manifestacije Dani otvorenih vrata, veliki broj osnovaca prisustvovao je izvođenju nastave i probama na svim smerovima. I naredne školske godine, nastava u Srednjoj muzičkoj školi će biti organizovana na 6 obrazovnih profila: vokalno-instrumentalnom, teoretskom, džez, etnomuzikološkom i na smeru za dizajnera zvuka, dok će na mađarskom nastavnom jeziku biti i obrazovni profil crkvena muzika. Kvote za upis i termin prijemnog ispita još nisu poznati.

- Oni koji planiraju da se profesionalno bave muzikom upisuju srednju školu, dok je niža škola osmišljena kao dodatno angažovanje dece i upoznavanje sa svetom muzike. Termin za proveru muzičkih sklonosti će odrediti Ministarstvo prosvete, ali to se uglavnom organizuje početkom juna. U zavisnosti od smera, za upis učenici polažu različite predmete, a sve informacije se mogu naći na sajtu škole. Ipak, za upis na svaki odsek, potrebno je da đaci polože solfeđo - kaže direktorka Muzičke škole, Edita Barlai.

Nešto lakša provera sposobnosti očekuje đake i za upis na osnovno obrazovanje. Kako je moguće steći dvogodišnje, četvorogodišnje i šestogodišnje obrazovanje u zavisnosti od instrumenta, đaci se u školu mogu upisati sa 9, 11 ili 14 godina.

- Svi koji se upisuju imaju proveru muzičkih sposobnosti u nižoj školi. Proveru sposobnosti za upis u nižu školu obično organizujemo krajem juna, kada mlađi osnovci treba da prikažu sklonost ka muzici kroz pesmicu, ritmičku vežbu i sl. - dodaje Edit Barlai.

Osnovno obrazovanje u Muzičkoj školi pohađa oko 700 đaka, a na obrazovnim profilima za srednjoškolsko obrazovanje ima više od 100 učenika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3839
Povezane teme

muzička škola

dani otvorenih vrata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.