Komentara: 0
Pregleda: 3308

Muzička škola organizuje onlajn prijavu za upis

15.05.2020. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Usled novonastalih okolnosti, Muzička škola Subotica ove godine po prvi put organizuje onlajn prijavu za đake koji žele da se upišu u osnovnoškolsko obrazovanje. Prijava će trajati do 15. juna, dok će budući srednjoškolci polagati prijemni ispit sredinom narednog meseca.
Muzička škola organizuje onlajn prijavu za upis

Pored uvek atraktivnog klavira i tradicionalno tražene gitare, u Muzičkoj školi Subotica đaci mogu da izučavaju više od 20 instrumenata, pretežno u trajanju od šest godina, dok se za udaraljke, kontrabas, tradicionalno i solo pevanje školuju četiri godine. Kako objašnjava direktorka Dragana Nikolić, u Muzičkom zabavištu i Osnovnoj muzičkoj školi ima mesta za oko 600 đaka, a za njih je ove godine po prvi put organizovana onlajn prijava dostupna na sajtu škole.

- Sve što treba da urade je da odu na sajt škole i tu će pronaći odeljak "Upis" u kojem se nalazi onlajn prijava i propratni tekst koji sadrži informacije za roditelje. Ovu prijavu treba da popune samo oni đaci koji će ove godine prvi put da se upišu kod nas, kao i oni koji su završili prvi pripremni razred - objašnjava Nikolić. - U Muzičko zabavište mogu da se upišu deca koja će u septembru krenuti u zabavište. Kada upišu prvi razred osnovne škole, u Muzičkoj školi je to prvi pripremni razred, a kada upišu drugi razred osnovne škole, kod nas je to drugi pripremi razred i tada po prvi put mogu da sviraju instrument. Do tada imaju časove solfeđa na kojima uče šta je muzika, rade vežbe za razvijanje sluha, ritma i muzičke memorije, uče pesme, crtaju note i tako se dve godine se spremaju i polako uvode u svet muzike kako bi mogli da sviraju odabrani instrument.

Muzička škola organizuje onlajn prijavu za upis

Upis za buduće srednjoškolce izgledaće nešto drugačije. Po rečima naše sagovornice, da nije bilo vanrednog stanja, on bi već bio realizovan, te se zbog toga iščekuju dalje instrukcije od Ministarstva prosvete. Za sada je poznato da će prijemni ispit polagati u junu, a pre toga, Muzička škola će organizovati i polaganje diferencijalnog ispita.

- Diferencijalni ispit polažu deca koja nisu završila Osnovnu muzičku školu ili su završila samo nekoliko razreda, a žele da nastave Srednju muzičku školu. Mogućnost da se upišu imaju ako polože diferencijalni ispit na kojem treba da pokažu određeni nivo znanja, odnosno da pokažu da imaju predznanje za željeni odsek i da su se za njega pripremali - objašnjava Nikolić, dodajući da će i ove godine najverovatnije biti na raspolaganju svi odseci. - Svake godine pravimo plan upisa i konkursom dobijamo odobrene smerove u školi. To ove godine kasni, ali verujemo da se ništa neće menjati, te da će deca i ove godine moći da se upišu na Odsek za teoriju muzike, Vokalno-instrumentalni odsek, Džez odsek i Odsek za tradicionalnu muziku.

Tekuća školska godina se polako privodi kraju, a nakon toga uslediće onlajn ispiti, popravljanje i zaključivanje ocena. Iako se odvijala u znatno izmenjenim okolnosti, naša sagovornica ističe da su se profesori odlično snašli, kao i da su učenici zadovoljni.

- Onlajn nastava dobro funkcioniše i gotovo svakodnevno nam stižu pohvale od roditelja. Individualna nastava, u kojoj profesor radi jedan na jedan sa učenikom, organizovana je putem Skajpa, Vajbera ili drugih onlajn platformi, tako da đaci mogu da budu u stalnoj komunikaciji sa svojim profesorima, a grupni časovi odvijaju se putem Gugl učionice i sličnih platformi, tako da nije bilo nikakvih problema - dodaje Nikolić.

Muzička škola organizuje onlajn prijavu za upis

Upis u narednu školsku godinu za buduće i sadašnje đake biće organizovan krajem juna, a detaljnije informacije mogu se dobiti u Muzičkoj školi radnim danima od 8 do 12 časova, putem telefona 024/525-672 ili putem sajta škole i društvenih mreža.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3308

Povezana vest

Povezane teme

upis u školu

muzička škola

dragana nikolić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.