Komentara: 11
Pregleda: 5431

Mutna voda u Aleksandrovu nije zagađena

14.09.2012. u 15:58h
Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"
Saopštenje JKP "Vodovod i kanalizacija" povodom učestalih reklamacija i žalbi na kvalitet pijaće vode u MZ "Aleksandrovo".
Mutna voda u Aleksandrovu nije zagađena

U nastavku možete da pročitate kompletno saopštenje koje je u ime JKP "Vodovod i kanalizacija" izdala gospođa Snežana Pejčić, direktor ovog preduzeća:

U poslednja dva dana učestala je pojava reklamacija i žalbi na trenutni kvalitet vode za piće u MZ „Aleksandrovo“. Laboratorija za kontrolu kvaliteta vode za piće JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica vršila je pored redovnih i vanrednu analizu vode na više kontrolnih tačaka u ovom naselju. Ove analize su pokazale da nema promena u odnosu na uobičajeno stanje kvaliteta u ovom delu grada. To potvrđuju i kontrolne analize nadležne državne laboratorije Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Uzrok ove pojave nastaje zbog specifičnosti snabdevanja vodom grada sa dva centralna gradska kompleksa, sa Vodozahvata I prerađenom, a sa Vodozahvata II neprerađenom vodom. To dovodi do mešanja prerađene i neprerađene vode, što utiče na organoleptičke osobine vode, tj. pojavu njenog zamućenja usled podizanja taloga sa cevovoda, kao i njenog mirisa i ukusa. Ova pojava je i posledica većih oscilacija u potrošnji vode koja je karakteristična za letnji period.

Ovo se sporadično pojavljuje i u drugim delovima grada, ali zbog specifičnog položaja Aleksandrova, starosti vodovodne mreže i njene konfiguracije u pogledu slepih krakova i uskih grla potrošnje, to takođe utiče na stanje kvaliteta vode.

Obaveštavamo građane u MZ Aleksandrovo da se trenutno radi na parcijalnom ispiranju vodovodne mreže u ovom naselju, a od ponedeljka, 17.09.2012. godine vršiće se kompletno ispiranje vodovodne mreže mesne zajednice sa usmerenim ispiranjem da bi odstranili talog iz sistema vodosnabdevanja. Očekivani period ovih intervencija je 3 do 4 dana.

Tokom ovih intervencija, moguće je blago pokretanje taloga i eventualna pojava neugodnog mirisa vode, zbog čega tražimo razumevanje naših potrošača. Po okončanju ovih radnji biće omogućeno snabdevanje ove mesne zajednice isključivo PRERAĐENOM VODOM sa Vodozahvata I, što bi trebalo dugoročno da reši problem sa kvalitetom vode u ovom delu grada.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5431
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

Snežana Pejčić

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

radovi na vodovodnoj mreži

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.