• Pregleda: 4920

Mutna voda u Aleksandrovu nije zagađena

Saopštenje JKP "Vodovod i kanalizacija" povodom učestalih reklamacija i žalbi na kvalitet pijaće vode u MZ "Aleksandrovo".
Mutna voda u Aleksandrovu nije zagađena

U nastavku možete da pročitate kompletno saopštenje koje je u ime JKP "Vodovod i kanalizacija" izdala gospođa Snežana Pejčić, direktor ovog preduzeća:

U poslednja dva dana učestala je pojava reklamacija i žalbi na trenutni kvalitet vode za piće u MZ „Aleksandrovo“. Laboratorija za kontrolu kvaliteta vode za piće JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica vršila je pored redovnih i vanrednu analizu vode na više kontrolnih tačaka u ovom naselju. Ove analize su pokazale da nema promena u odnosu na uobičajeno stanje kvaliteta u ovom delu grada. To potvrđuju i kontrolne analize nadležne državne laboratorije Zavoda za javno zdravlje Subotica.

Uzrok ove pojave nastaje zbog specifičnosti snabdevanja vodom grada sa dva centralna gradska kompleksa, sa Vodozahvata I prerađenom, a sa Vodozahvata II neprerađenom vodom. To dovodi do mešanja prerađene i neprerađene vode, što utiče na organoleptičke osobine vode, tj. pojavu njenog zamućenja usled podizanja taloga sa cevovoda, kao i njenog mirisa i ukusa. Ova pojava je i posledica većih oscilacija u potrošnji vode koja je karakteristična za letnji period.

Ovo se sporadično pojavljuje i u drugim delovima grada, ali zbog specifičnog položaja Aleksandrova, starosti vodovodne mreže i njene konfiguracije u pogledu slepih krakova i uskih grla potrošnje, to takođe utiče na stanje kvaliteta vode.

Obaveštavamo građane u MZ Aleksandrovo da se trenutno radi na parcijalnom ispiranju vodovodne mreže u ovom naselju, a od ponedeljka, 17.09.2012. godine vršiće se kompletno ispiranje vodovodne mreže mesne zajednice sa usmerenim ispiranjem da bi odstranili talog iz sistema vodosnabdevanja. Očekivani period ovih intervencija je 3 do 4 dana.

Tokom ovih intervencija, moguće je blago pokretanje taloga i eventualna pojava neugodnog mirisa vode, zbog čega tražimo razumevanje naših potrošača. Po okončanju ovih radnji biće omogućeno snabdevanje ove mesne zajednice isključivo PRERAĐENOM VODOM sa Vodozahvata I, što bi trebalo dugoročno da reši problem sa kvalitetom vode u ovom delu grada.

Izvor: JKP "Vodovod i kanalizacija"

povezane teme

11
Коле Odgovori
21. век..
Branci Odgovori
Rezultat vladavine DSa zadnjih 10-12 godina..
Baja Odgovori
Gospodjo Pejcic mi isto zelimo vodu cistu a ne zutu punu taloga,sa mirisom i ukusom,a cena nam je ista a u Subotici i najskuplja voda,zasto nam nesmanjite cenu kad nam vec saljete tako dobru vodu,i kakve su analize vrsene?Sumnjamo u vase analize jer sigurno necete reci da je i hemiski i bakteoroski neispravna,a znase da zamucena voda sa mirisom i ukusom nemoze biti ispravna,koko vas nije sramota da nas lazete i takve izjave dajete
radojica Odgovori
dajte nam cistu vodu,ispravnu,a ovu koju vi gdjo nazivate "cistom" popijte vi!
Odgovornost Odgovori
Zna se da je voda odvratna i nije za pice i to vazi za celo podrucje Subotice. Sta sve stavljaju u tu vodu i kako truju gradjane preko vode, bolje da i neznamo!
Treba uzeti uzorke sa jedno desetak slavina po Aleksandrovu i odneti PRIVATNO na analizu.
Posle toga treba TUZITI Vodovod i Grad Suboticu i svi u Aleksandrovu da dobiju odstetu zato sto vam je Grad Subotica sa vrlodobrim znanjem servirala zaprljanu vodu koja NIJE dobra po zdravlje.
Neka doticna gospodja dodje u Aleksandrovo svaki dan i neka javno popije ve litre vode i to svaki dan, Aleksandrovacke vode (jbg vode iz Sandora), pa ako tvrdi da je voda dobra onda neka uziva u njoj. I neka dovede svoju decu pa i neka njih lepo napoji!
A analiza kad pokaze sta sve nema u toj vodi onda treba tuziti Grad Suboticu i svi gradjani da dobiju odstetu a ta djubrad sto nas truje i sa znanjem lazu u oci, e takve ne samo da treba otpustiti nego ih strpati u zatvor zato sto su prouzrokovali javnu opasnost. A mi ko zna kakve bolesti mozemo dobiti ne sada nego polako pa i za dvadeset godina.
Kako samo tako nesto da mogu da i izjave? Nije ih sramota i da se boje da ce neko napraviti analizu i tuziti grad? A analiza se moze lako napraviti i naravno NE u Srbiji nego u inostranstvu.
Rab Odgovori
Voda je ocajna,a mesecni obracun je za plakanje.Puna je kamenca,na novim sanitarijama i pored redovnog odrzavanja nastaju ``zakrecenja``,smrdi i kad se tusiras.
Poslednji harac je preko pet hiljada za dvosoban stan sa cetiri glave.
Inkasanti nedolicnog ponasanja.
Neko treba da odgovara!
Verka Odgovori
Ma čekajte samo, pa će posle dve nedelje neko od nadležnih da se seti da je ipak štetna, kao što smo onomad imali slučaj sa "neprijatnim mirisom" (otrovom) koji smo udisali nakon požara...
Dormisan Odgovori
Ma da...mozemo da cekamo na to da priznaju da i voda bas nije naj zdravija...
Branko Odgovori
Na računu za vodu ima stavka prečišćavanje vode,tu stavku treba izbrisati jer je i sama gospođa priznala da nas truju i sa neprečišćenom vodom.KAKVA SRAMOTA za vodovod.
MAJKA Odgovori
Strasno,voda je odvratna moja deca idu na tusiranje placuci jer im voda jako smrdi.Naravno da za pice pijemo kupovnu vodu,ali kada smo zvali i zalili se rekli su da ce izaci naravno da nisu dosli,posle smo zvali jos par puta odgovor je bio da samo mi zovemo i zalimo se.
NIDZO Odgovori
Dodjite nadlezni malo u Aleksandrovo,da probatu ovu nasu 'CISTU,ISPRAVNU,I VEOMA ZDRAVU" VODU,TJ BARU!!!!SRAMOTA!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.