Komentara: 4
Pregleda: 4075

"Mravlji šverc" ne posustaje, otkriveni koferi puni krijumčarenih cigareta

14.08.2020. u 13:49h
Izvor: Subotica.com
Da takozvani "mravlji šverc" ne posustaje, potvrđuju i dve zaplene koje su se tokom jučerašnjeg dana, gotovo istovremeno dogodile na graničnim prelazima "Horgoš" i "Gradina", gde je u koferima i torbama putnika, umesto prtljaga, pronađeno 580 paklica krijumčarenih cigareta.
"Mravlji šverc" ne posustaje, otkriveni koferi puni krijumčarenih cigareta

Prekršaj na graničnom prelazu "Horgoš" je otkriven kada je na izlaznu kontrolu pristigao autobus, kojim je dvadesetak državljana Bugarske putovalo ka Nemačkoj. Na uobičajeno pitanje carinika, da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju, jer sa sobom nose samo lične stvari.

Međutim, tokom detaljnog pregleda prtljaga, carinici i policajci pronašli su dva kofera u kojima nije bilo ničega osim cigareta. Ispostavilo se da oba kofera pripadaju 51-godišnjoj putnici, koja je u jedan od njih spakovala 170 paklica cigareta "Karelia", dok je drugi bio napunjen sa 150 paklica cigareta "Marlboro", s bugarskim akciznim markicama.

Istog dana je i na graničnom prelazu "Gradina" zaplenjeno 260 paklica cigareta, koje su takođe bile sakrivene u koferima i torbama među prtljagom putnika.

Da se zbog velike razlike u ceni na ovaj način ka zemljama zapadne Evrope najčešće krijumčare upravo cigarete, pokazuje i podatak Uprave carina da je od početka godine pa do danas, na našim graničnim prelazima zaplenjeno preko 125.000 paklica različitih cigareta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4075
Povezane teme

šverc cigareta

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.