Komentara: 14
Pregleda: 10194

Montesori metoda u vrtićima

24.02.2012. u 14:54h
Izvor: RTV Yueco
Montesori metoda u vrtićima

Subotički vrtić Neven je jedina državna predškolska ustanova u Srbiji koja radi po Montesori metodi. Oko 170 mališana u našem gradu ima priliku da svakodnevno koristi posebne didaktičke materijale koji su specifični za ovu metodu. Montesori društvo Srbije čiji je cilj promovisanje montesori pedagogije, je tokom protekla dva dana organozovalo skup na kojem su se okupili stručnjaci iz oblasti pedagogije kako bi razmenili iskustva u radu.

Od septembra prošle godine po odobrenju Ministarstva nauke i prosvete, u subotičkom vrtiću Neven se sprovodi prilagođeni Montesori program. Ovaj program se razlikuje po tome što se zadaci i ciljevi vaspitno-obrazovnog rada postižu na drugi način kroz specifične igre i rad sa montesori didaktičkim materijalima.

Na stručnom skupu pod nazivom : „ Montesori stručni dani u Subotici“ učestvovali su vaspitači, pedagozi i defektolozi iz Srbije, Hrvatske i Republike Srpske. Ovo okupljanje je bila prilika za razmenu iskustava i ideja. Dok se u Srbiji Montesori metoda primenjuje u samo jednom državnom vrtiću, u Hrvatskoj je taj broj veći.

U našoj zemlji se Montesori metoda primenjuje mnogo više u privatnim vrtićima nego u državnim, pa je otežano finansiranje ovakvih ustanova, a samim tim i popularizacija ove metode među roditeljima i širom populacijom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 14
Pregleda: 10194
Povezane teme

montesori metoda u vrtićima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.