Komentara: 2
Pregleda: 2736

Monodrama "Nadežda Petrović" u ponedeljak u Velikoj većnici

10.11.2018. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata i sećanja na Nadeždu Petrović, Kolo srpskih sestara Subotica organizovaće humanitarno veče za pomoć sugrađanima koji žive sa autizmom, u ponedeljak, 12. novembra, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova.
Monodrama "Nadežda Petrović" u ponedeljak u Velikoj većnici

Glumica Biljana Đurović, dramska umetnica i profesorka na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, ovom prilikom izvešće višestruko nagrađivanu monodramu "Nadežda Petrović", posvećenu najznačajnijoj srpskoj slikarki s kraja 19. i početka 20. veka, dobrovoljnoj bolničarki u Balkanskim i Prvom svetskom ratu, te jednoj od osnivačica Kola srpskih sestara.

Prema rečima reditelja Božidara Đurovića, radnja monodrame je poslednji dan Nadeždinog života, u sobi Valjevske bolnice, u vremenu kada Srbijom haraju ratni vihor i epidemija pegavog tifusa. Uprkos potpunoj iznemoglosti od epidemije, ova hrabra, rodoljubiva i čovekoljubiva žena do poslednjeg trenutka preispituje (ne)moć umetnosti u ratu, bezuspešno pokušavajući da se pridigne i vrati ranjenicima i bolesnicima.

Monodrama "Nadežda Petrović" u ponedeljak u Velikoj većnici

Ulaznica za ovaj događaj košta 500 dinara, a sva prikupljena sredstva namenjena su Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom. Iz Kola srpskih sestara navode da će, ukoliko su u mogućnosti, posetioci moći da doniraju i dodatna sredstva u kutiju, koja će za tu namenu biti postavljena na ulazu u Veliku većnicu.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Kola srpskih sestara (Đure Đakovića 23), putem telefona 063/370033 ili zvanične Fejsbuk stranice Kola.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2736

Povezano dešavanje

Povezane teme

Kolo srpskih sestara Subotica

monodrama

velika većnica

humanitarno veče

udruženje za pomoć osobama sa autizmom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.