Komentara: 0
Pregleda: 5806

Monika Beluči u filmu "Čudesa" večeras na Letnjoj pozornici

21.07.2014. u 16:16h
Izvor: Press Online
U glavnom takmičarskom programu festivala na Paliću, večeras će na Letnjoj pozornici biti prikazani filmovi iz Gruzije i Italije, a u drugom takmičarskom programu "Paralele i sudari" u sali “Jadran” u Subotici filmovi iz Litvanije i Mađarske.
Monika Beluči u filmu "Čudesa" večeras na Letnjoj pozornici

Gruzijski reditelj Levan Koguašvili učestvuje sa komedijom “Sastanci na slepo”, koja je svetsku premijeru imala početkom ove godine na Berlinalu.

Prema zajedničkom scenariju Borisa Frumina i reditelja, glavni lik Sandro, četrdesetogodišnji učitelj iz Tbilisija, još uvek živi sa svojim roditeljima. Majka mu stalno dosađuje kako treba da odraste i oženi se, ali on nema sreće sa ženama. Zajedno sa neudatom prijateljicom Ivom pretražuje sajtove za upoznavanje.

Posle još jednog neuspešnog sastanka, Sandro konačno upoznaje jednu frizerku u koju se zaljubljuje, ali se ispostavlja da je ona udata, a da joj je muž upravo pušten iz zatvora na uslovnu slobodu.

Rediteljka i scenaristkinja Alis Rorvaher snimila je film “Čudesa” u koprodukciji Italije, Švajcarske i Nemačke i dobila Gran pri žirija ove godine u Kanu.

Pažnju publike privlači nova uloga slavne glumice Monike Beluči, a u ansamblu su Alba Rorvaher, Margaret Tiesel, Andre Henike, Sabina Timoteo… Projekcija počinje u 23 časa.

Kako se navodi u najavi, u svojoj dvanaestoj godini Gelsomina je glava porodice. Njene tri mlađe sestre su joj se u potpunosti povinovale radeći pod njenim budnim okom na imanju gde proizvode med. Ali spoljašnji svet ne sme znati ništa o njihovom načinu života, stoga one žive u izolaciji, zaštićene u svom seoskom domu. Gelsominin otac Volfgang je stranac, a ona je princeza čudnog kraljevstva koje im je on stvorio.

Monika Beluči u filmu "Čudesa" večeras na Letnjoj pozornici

Iz Litvanije stiže triler-drama “Kockar” debitanta Ignasa Joninasa.

Vincentas je najbolji radnik službe hitne pomoći koji ima samo jednu strast, kocku. Kad god se nađe u teškoj situaciji, ovaj bolničar je prisiljen da učini nešto radikalno kako bi vratio novac koji inače stalno gubi. Konačno, Vincentas dobija ideju da organizuje ilegalnu igru vezanu za njegovu profesiju. Isprva, zaposleni u hitnoj pomoći jedini bivaju privučeni ovom jezivom zabavom. Uskoro, međutim, ideja počinje da se širi kao šumski požar.

Sledi “Slobodni pad” mađarskog reditelja Ðerđija Palfija, koji je nagrađen na festivalu u Karlovim Varima početkom ovog meseca.

Prema sinopsisu, žena ispada kroz prozor stambene zgrade. Na povratku u stan, ona je svedok sedam različitih priča, po jedne na svakom spratu.

Na 21. Festivalu evropskog filma nastavljaju se projekcije i u drugim programskim celinama, na više lokacija do 25. jula.

Izvor: Press Online
Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić Otvaranje 21. Festivala evropskog filma Palić
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5806

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.