Komentara: 2
Pregleda: 3020
Foto

MOK "Spartak" priredio koktel povodom kraja uspešne sezone

27.03.2018. u 10:46h
Izvor: Subotica.com
Muški odbojkaški klub "Spartak" priredio je u nedelju skromno druženje na kojem su se okupili igrači, sponzori, prijatelji kluba i mediji, a to je bila prilika da se rezimira prilično uspešna sezona i najave planovi za novu.
MOK "Spartak" priredio koktel povodom kraja uspešne sezone

Subotičani su u svojoj povratničkoj sezoni u elitnom rangu srpske odbojke prvenstvo završili na trećoj poziciji, u četvrtfinalu su izbacili Jedinstvo iz Stare Pazove, ali nažalost dalje od Novog Pazara, u sledećoj rundi, nisu mogli. Bez obzira na to poznavaoci odbojke složni su da je i polufinale veliki uspeh, a da su momci dali svoj maksimum u ovom trenutku.

Prisutne igrače i goste pozdravio je Duško Guslov, direktor MOK "Spartak", zahvalivši se u uvodnim rečima igračima na zalaganju i pruženim partijama tokom sezone, poželevši im da se izbore za svoje mesto u ekipi Spartaka koji će, po osnovu plasmana, pokušati u narednoj sezoni da zaigra evropsko takmičenje.

- Sezona za nama predstavlja jednu od izuzetnih sezona u klubskoj istoriji. Zvanično smo zauzeli treće mesto, ali bili smo i prvaci Jugoslavije, treći u Kupu šampiona Evrope, a pre toga dva puta vicešampion države i sveo sa današnjim plasmanom dva puta treći. Pre para dana smo završili plejof u polufinalu, utiska sam da smo uz malo više sreće mogli i da odemo korak dalje, ali ne žalimo mnogo. - rekao je Guslov - Ovi jako lepog rezultata koji ste napravili, ono što mi u klubu posebno cenimo i daje nam energiju za dalje, je to što ste vi zaista izuzetni momci, da ste održavali odličnu atmosferu, na zadovoljstvo svih nas niste imali velikih problema sa povredama i kada se sve sabere ovo je jedan divan rezulat.

Nakon zahvaljivanja igračima Guslov se zahvalio i stručnom štabu, predvođenim Igorom Žakićem, kao i svima koji učestvuju u radu sa momcima na svim uzrasnim nivoima.

MOK "Spartak" priredio koktel povodom kraja uspešne sezone

Ispred lokalne samouprave obratio se Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i mlade.

- Želim da vam se zahvalim u ime lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i svoje ime zahvalim i čestitam na ostavrenom sportskom rezultatu, ali i da se zahvalim ljudima kao što su Duško Guslov i Lazar Marković, koji su toliko dugo godina uz subotičku odbojku i subotički sport. Na igračima je da vredno treniraju i bore se na terenu, ali vrlo je važno istaći i ljude koji se u ovoj teškoj ekonomskoj situaciji bore za ovaj klub i koji pomažu koliko mogu, zato im iskazujem veliku zahvalnost. Tu su naravno i ljudi kao što su Tihomir Banjanin, koji godinama unazad ulaže veliki trud da tehnički organizuje rad kluba i promoviše aktivnosti na svim nivoima - istakao je Simović

Prvi čovek gradskog resora za sport i omladinu rekao je da će grad i dalje nastaviti da podržava MOK "Spartak", u narednim danima obaviće se razgovori sa čelnicima Odbojkaškog saveza Srbije,  a sve u cilju da se klubu omogući nastup u Evropi, posle duge pauze.

MOK "Spartak" priredio koktel povodom kraja uspešne sezone

Mladi stručnjak, Igor Žakić, koji je na čelu MOK "Spartak" već duži niz godina, pokazao je da od respetabilnog prvoligaša vrlo lako, bez velikih zahteva, može da ambicije transformiše u najviše superligaške. Ova sezona je imala dva lica, prvi deo sezone kada su se "golubovi" tražili, još uvek nedovoljno svesni svoje snage možda sa previše respekta gubili neke duele, ali nastavak sezone je doneo rapsodiju i učinio Spartak hitom prvenstva.

- Mi u klubu smo već imali prilike da rezimiramo proteklu sezonu, ne bih sada o tome, ali ono što svakako želim je da se zahvalim svakom od vas pojedinačno, našoj upravi, našim igračima, mom stručnom štabu. Ono što želim svima nama je da naredna sezona bude nastavak svega ovoga što smo počeli da radimo pre par sezona, da probamo da se zadržimo na okupu jer smatram da ova ekipa ima još mnogo toga da pokaže, ja u vama vidim veliki potencijal, voleo bih da izađemo u Evropu i pokažemo ono što znam da možemo. - rekao je Žakić

Za kraj, kapiten Uroš Kecman, kao i uvek, ne velik na rečima, koliko na delima, zahvalio se svima koji su bili deo ove ekipe, kao i rukovodstvu koje je dalo punu podršku.

- Zahvaljujem se svim ovim momcima, bila mi je velika čast biti kapiten Spartaka ove godine i što smo zajedno uspeli da ostvarimo ovaj veliki rezultat, nadam se da ćete svi ostati i u narednoj sezoni i da ćemo zajedno u Evropu. - zaključio je Kecman

MOK "Spartak" priredio koktel povodom kraja uspešne sezone

Izvor: Subotica.com
Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak" Koktel Muškog odbojkaškog kluba "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 4 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 3020
Povezane teme

duško guslov

odbojka

nemanja simović

odbojkaški klub spartak

igor žakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.