Komentara: 16
Pregleda: 4964

Mojsilović: Možda bi bolje igrali da imamo veću podršku, bolji teren...

30.08.2015. u 10:23h
Izvor: Subotica.com
Pred nama je vojvođanski derbi u kojem Spartak danas od 17 časova dočekuje Vojvodinu. Uoči te utakmice u petak je održana konferecija za novinare kojoj su prisustvovali kapiten Vladimir Torbica i šef struke Stevan Mojsilović, a koji se pored te utakmice osvrnuo se i na još neke "sporedne stvari"...
Mojsilović: Možda bi bolje igrali da imamo veću podršku, bolji teren...

Vojvodina ove godine imala je zanimljiv izlet u Evropu, ali isti se završio proteklog četvrtka kada su i u revanš meču plejofa za Ligu Evrope poraženi od češke ekipe Viktorije Plzen pa se tako sve misli vraćaju nazad u nacionalno prvenstvo i bitke na domaćem bojnom bolju.

Vojvodina će bez dileme u naš grad doći sa željom da pobedi, bez obzira na fizičku i psihičku istrošenost,. Naravno da se i protivnik pita, bez obzira na svoje probleme, a koji nisu nisu svi najdirektnije vezani za fudbal, za samu igru...

U petak je održana konferencija za novinare u kojoj se pričalo o predstojećem meču, ali ono što se razlikovalo u odnosu na prethodne najave mečeva je bila obzervacija šefa struke Stevana Mojsilovića na neke momente na koje on ili njegova ekipa ne mogu da utiču. U pitanju je podrška domaćem klubu i uslovi za treniranje i igranje takmičarskih utakmica na Gradskom stadionu.

Subotica ima superligaša već duži niz godina. Da li on pruža partije kakve bi želeli njegovi navijači i simpatizeri - naravno da ne, ali liga nam je takva da ni klubovi sa mnogo većim budžetom, renomeom i mnogo jačom podrškom (u svakom smislu) ne mogu da zadovolje prohteve publike, pa suludo je to očekivati i od Subotičana.

Dok se čekaju davno obećani reflektori (više se ni ne priča o njima, barem ne zvanično) FK "Spartak" ima neke druge probleme koje je prvi trener Spartaka na poslednjoj konferenciji izneo u javnost.

Mojsilović: Odstraniti publiku koja neprimereno skandira

Temu podrške, sa specijalnim osvrtom na manju grupu poznatih pojedinaca, još jednom je izdvojio šef struke Spartaka, a neke njegove izjave prenosimo u celosti.

- "Krikovao sam publiku na Gradskom stadionu, ne navijačku grupu Marince sa kojima imam odličnu saradnju jer su tu i kada treba kritikovati i kada treba podržati, kritikovao sam konkretno nekoliko pojedinaca sa istočne i zapadne tribine, koji u tradicionalno pozorišnoj atmosferi na tribinama već od petog minuta psuju, prozivaju, vređaju, na kraju krajeva teraju i mene iz Subotice, ali o mojoj sudbini u Spartaku odlučiće oni koji su me angažovali jer dovoljne su 2-3 subote bez zadovoljavajućih rezultata i ja ću biti na putu drugog profesionalnog angažmana, a onda će verovatno igrači koji ne mogu sa jednog metra da daju gol odjednom zaigrati bolje." - izjavio je Mojsilović uz opasku: - "Kažu mi skloni se, ignoriši, ima budala svuda, mislim na istočnu i zapadnu tribinu, a ja kažem ako to tako ide u životu, ako se pametni sklanjaju, ima li pet-šest pametnih, ima li 50-60 na tribini koji su eto došli da gledaju fudbal, da ustanu i kažu - sedi majstore i ćuti, ako si ovde došao da lečiš neke svoje frustracije nemoj da dolaziš na stadion!"

Mojsilović: Možda bi bolje igrali da imamo veću podršku, bolji teren...

Ovakvo ponašanje i degradiranje igrača, stručnog štaba i kluba generalno Mojsilović je za kraj prokomentarisao sledećim rečima:

- "Igrači su profesionalci koji se odriču mnogo toga, oni su isto nečija deca i imaju iste probleme kao i drugi u ovom društvu, rade dva puta dnevno, izlažu se teškim fizičkim naporima, a onda se nađe nekoliko nezadovoljnih gledalaca koji skrenu pažnju na sebe, kao da je njima teško, da je njima krivo, a ovi koji rade, koji bi sve dali za dobar rezultat i koji svoj uspeh i egzistenciju svojih porodica vide kroz dres Spartaka - njima kao nije teško i nije im krivo?!" - izjavio je Spartakov prvi trener i završio rečima: - "To je prostakluk, to je nekultura, to je nereagovanje kluba, društvene zajednice! Postoji jasno pravilo, kada se neko pojavi i vređa službena lica, a to su igrači i mi kao stručni štab, to lice, ili više njih, treba da se udalji sa stadiona."

Mojsilović: "Pijani ljudi se brinu o glavnom terenu"

Na pitanje novinara da li je neobično dugačka trava na Gradskom stadiona u duelu protiv Mladosti bila deo taktičke pripreme, ili... šef struke je uz dubok uzdah postavio retoričko pitanje "Ne znam da li da vam odgovorim na to pitanje taktički ili iskreno?" , a zatim otvorio dušu i rekao ono što je potiskivao u sebi...

- "Od početka priprema (april) do sada ni jedan jedini put Fudbalski klub Spartak  nije imao pripremljen za trening glavni teren na Gradskom stadionu. Trenirali smo po Čantaviru, Hajduku, Bajmoku i drugim okolnim mestima. Ili je teren tvrd kao kamen, kao da kiše nije bilo šest godina a ne mesec dana, kao da nemamo sistem za zalivanj, ili ako izađemo na jednom delu je tvrd kao kamen, a na drugom je voda do članaka!  Pod ovakvim uslovima igrači jednostavno izgube volju za treniranjem. Protiv Jagodine imali smo dugačak period bez kiše, a tek na poluvremenu kada sam prošao preko terena video sam zašto igrači padaju, klizaju se - ja jednostavno nisam mogao da prođem ni na jednom mestu bez da prođem kroz vodu i blato. Ko je tako pametan da tako pripremi teren, blatnjav i pod vodom, ja to ne znam, ali isto verovatno oni kojij su ostavili ovako visoku travu protiv Mladosti" - započeo je Mojsilović svoje izlaganje na ovu temu.

Mojsilović: Možda bi bolje igrali da imamo veću podršku, bolji teren...

Arhiva

Posle iznošenja zamerki na travnatu podlogu na glavnom terenu Mojsilović je prokomentarisao i ophođenje zaposlenih radnika u JKP "Stadion" prema ovim problemima, prema svojim obavezama.

- "Jednog dana ako tu uđe inspekcija rada već u 10 sati će naići na 90% pijanih, ne pod dejstvom alkohola nego pijanih, onih koji tamo održavaju teren. Znam da zvuči grubo ali Fudbalski klub Spartak nema mogućnosti da održava ovaj teren i veliko hvala rukovodstvu kluba, predsedniku FSS i gradu što su nam obezbedili teren sa veštačkom travom jer da njega nema ne znam gde bismo trenirali. Nečija nemarnost, neozbiljnost, alkohol kojeg ima previše, dovelo je do toga da, između ostalog, ta trava bude toliko visoka." - ljutito je zaključio Mojsilović.

SPARTAK - VOJVODINA, Nedelja 17 časova, Gradski stadion

Od svih ovih nefudbalskih tema da još jednom da napomenemo da se vojvođanski derbi igra danas od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici. Karte se prodaju po sledećim cenama:  za zapad 300, istok 250, sever i jug 200 din, a kapije čće biti otvorene barem sat vremena pre početka.

Pozivamo vas da, ukoliko ste u mogućnosti, dođete na Gradski stadion i podržite plavo-bele da se vrate na pobednički put jer u pitanju je mlada ekipa, igrači koji će sigurno osetiti pozitivne vibracije sa tribina i dati i više nego što bi mogli u uslovima "kamerne podrške".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4964
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jkp stadion subotica

stevan mojsilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.