Komentara: 13
Pregleda: 5830

Moguća saradnja Simensa i Tehničke škole "Ivan Sarić"

05.04.2014. u 18:25h
Izvor: RTV Yueco
Budući srednjoškolci koji odaberu smer zavarič-bravar, bi uskoro mogli da već prilikom upisa u srednju školu imaju obezbeđen posao po završetku školovanja.
Moguća saradnja Simensa i Tehničke škole "Ivan Sarić"

Naime, Tehnička škola "Ivan Sarić" je u pregovorima sa kompanijom Simens i GIZ-om koji pomaže projekat, oko potpisivanja ugovora kojim bi se Simens obavezao da podržava otvaranje odeljenja zavarivač-bravar.

To bi praktično značilo da bi se Simens obavezao da učenicima obezbedi praksu u firmi, kao i mentora koji bi vodio učenike tokom praktičnog dela obrazovanja. Osim toga, firma bi trebalo da učestvuje i u opremanju prostora u školi gde će se održavati obuka, a u planu je i obezbeđivanje stipendija, kao i potpisivanje ugovora sa roditeljima kojim bi se firma obavezala da će učenici nakon uspešno završenog školovanja imati obezbeđeno radno mesto.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 5830
Povezane teme

Siemens

Simens

Simens Subotica

tehnička škola ivan sarić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.