Komentara: 43
Pregleda: 4600

Modest Dulić: Mere štednje donose rezultate

22.11.2012. u 21:58h
Izvor: SuMedija
U ekskluzivnom intervjuu za „Subotičke novine", gradonačelnik Subotice Modest Dulić osvrnuo se, između ostalog, na prvih 100 dana provedenih na čelu grada, ali i na rešavanje nasleđenih problema, pre svega iz oblasti nadovršenih megalomanskih građevinskih projekata, kao i na investicije i političke prilike u našem gradu.
Modest Dulić: Mere štednje donose rezultate

Iako ste izabrani par dana ranije, funkciju gradonačelnika Subotice ste zvanično preuzeli 16. jula, dakle pre nešto više od sto dana. Kakva je Vaša prva ocena funkcionisanja nove lokalne samouprave?

- Od kako sam preuzeo dužnost gradonačelnika, trudim se da, zajedno sa saradnicima, rad lokalne samouprave učinim efikasnijim i efektivnijim, a u korist svih naših sugrađana. Za prvih sto dana smo izvršili nekoliko organizacionih promena u radu Gradske uprave, ali uveli i mere štednje u cilju racionalnijeg trošenja raspoloživih sredstava. Tako je radno vreme prilagođeno potrebama građana, ali i drugih javnih subjekata radi bolje koordinacije, i ono sada traje od 7.30 do 15.30 časova, dok Uslužni centar Gradske uprave četvrtkom radi do 18.00 časova.

U prvih mesec dana uveli smo i mere štednje u radu Gradske uprave i javnim preduzećima. Ovo su dakle samo prvi koraci ka jednom sveobuhvatnijem zahvatu racionalizacije rada u javnom sektoru o čemu će javnost svakako biti pravovremeno informisana. Smatram da postoji prostor za dodatna poboljšanja rada u Gradskoj upravi i da ćemo u predstojećem periodu učiniti sve kako bismo operativnost podigli na jedan kvalitativno viši nivo.

Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara su u novu/staru koaliciju ušli opterećeni odnosima iz bliske prošlosti. Obe strane su, međutim, jasno rekle da će sukobe ostaviti iza sebe i sarađivati u interesu Subotice i Subotičana. Na poslednjoj sednici Skupštine Grada Subotica, SVM je glasao za rebalans ovogodišnjeg budžeta, ali je iskoristio priliku i da Vam kaže da je to „poslednji put ...". O čemu se tu radi?

- Morate uzeti u obzir da se radilo o rebalansu budžeta za 2012 godinu, istog onog budžeta koji nije imao podršku odbornika SVM-a. Budući da su, kada je usvajan pre nešto više od godinu dana, odbornici ove stranke delovali kao opozicija, budući da su ga i najvećim delom ove godine, dok nije formirana sadašnja većina, kao opzicija kritikovali, principijelno je bilo da se sa određenom dozom rezerve osvrnu i na rebalans. Dakle, ništa neubičajeno, mada, za moj ukus, i sa obzirom na nove okolnosti i iskrenu želju da stvari zajedno menjamo na bolje, bilo je to prenaglašeno i oštro.

Kompletan intervju možete pročitati u štampanom izdanju "Subotičkih novina" od petka, 23. novembra.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 43
Pregleda: 4600
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

Modest Dulić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.