Komentara: 3
Pregleda: 6933

Mladunče dvogrbe kamile prinova u Zoo vrtu "Palić"

22.04.2014. u 12:55h
Izvor: Zoološki vrt Palić
Zoo vrt na Paliću od petka je bogatiji za još jednu kamilu. U pitanju je mladunče centralnoazijske vrste dvogrbih kamila. Mladunče je na svet došlo nakon dugogodišnjeg druženja njenih roditelja Vilme i Iksilona.
Mladunče dvogrbe kamile prinova u Zoo vrtu "Palić"

Dvogrbe kamile su centralnoazijska vrsta koja naseljava stepe i pustinje. Izdržljivije su od svojih jednogrbih rođaka. Mogu da izdrže ne samo visoke već i veoma niske temperature koje se kreću od +40 do -40 stepeni celzijusa.

Mladunče je ženskog pola, zdravo, sivkaste boje i sa obe grbe na leđima.

Kamile Vilma i Ixilon su nakon nekoliko godina zajedničkog života po prvi put postali roditelji. Obe kamile su na Palić došle iz Mađarskih Zoo vrtova, ženka Vilma iz Njiređhaze, dok je mužjak došao iz Budimpešte.

Ova vrsta danas je veoma ugrožena i u najvećem broju slučajeva živi kao pripitomljena. Otežavajuća okolnost za dalje razmnožavanje ove vrste je što u veštačkim uslovima vrlo retko dolazi do začeća, pa uzimajući u obzir tu činjenicu ovo mladunče je pravi (Uskršnji) poklon za palićki Zoo vrt.

Mladunče dvogrbe kamile prinova u Zoo vrtu "Palić"

Izvor: Zoološki vrt Palić
Postavljeno pre 10 godina i 1 dan
Komentara: 3
Pregleda: 6933
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.