Komentara: 15
Pregleda: 4002
Foto

Mladima nedostaju kreativni sadržaji i aktivnosti

12.08.2019. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Mladima u Subotici nedostaju sadržaji i aktivnosti kojima bi na kreativan način ispunili slobodno vreme, rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade, povodom Međunarodnog dana mladih, koji je u nedelju obeležen sportskim, umetničkim i zdravstvenim akcijama u parku na Prozivci.
Mladima nedostaju kreativni sadržaji i aktivnosti

Prozivka je juče bila u znaku mladih, koji su imali priliku da posmatraju, ali i da se priključe i aktivno učestvuju u nekom od sportsko-rekreativnih programa, poput zumbe, aerobik karatea i vežbanja na otvorenom, a ove godine, učešće u manifestaciji je po prvi put uzeo i Klub američkog fudbala "Gorillas Subotica", koji je mališanima na zanimljiv način predstavio pravila ovog neobičnog sporta.

Za one najmlađe, članovi Književnog kluba Fondacije "Danilo Kiš" čitali su neke od najpoznatijih bajki i organizovali radionicu kreativnog pisanja, a svi koji su želeli da provere svoje zdravstveno stanje, mogli su to da urade na štandu Zavoda za javno zdravlje, čiji lekari su delili savete za unapređenje i očuvanje zdravlja. U sklopu aktivnosti na Prozivci, volonteri Crvenog krsta još jednom su predstavili svim zainteresovanima vežbe za pružanje prve pomoći.

- Kroz ove različite programe, želeli smo da motivišemo mlade ljude da se aktivno uključe u donošenje bitnih odluka u društvenoj zajednici kojoj i sami pripadaju, kao i da poboljšamo kvalitet njihovog života - rekao je Njegoš Đukanović, koordinator Kancelarije za mlade grada Subotice.

Mladima nedostaju kreativni sadržaji i aktivnosti

Kancelarija za mlade već deset godina zaredom organizuje aktivnosti i programe u čast obeležavanja Međunarodnog praznika mladih, s ciljem da se skrene pažnja na njihov položaj i probleme, te pravna i kulturna pitanja. Prema rečima Đukanovića, najveći problem mladih u Subotici je nedostatak sadržaja i aktivnosti kojima bi na kreativan način ispunili slobodno vreme.

- Mladi su zainteresovani za aktivnosti, u zavisnosti od toga šta im ponudite. Kancelarija je ove godine uspešno realizovala nekoliko projekata, od kojih bih izdvojio Maturantski ples i Festival "Omladina" kao najveći poduhvat, na kojem su mladi ljudi bili u ulozi domaćina, obavljali su brojne logističke poslove, a ono što je najvažnije, družili se sa mladim ljudima iz drugih gradova, koji su učestvovali u takmičarkom i revijalnom delu programa. Ono što ih očekuje do kraja godine, jeste veliki broj tribina, radionica i predavanja na različite teme, koje će se održavati u Gradskom omladinskom centru i ovom prilikom pozivam sve mlade koji svoje slobodno vreme žele da provedu na kreativan način da nam se pridruže - poručio je Đukanović.

Mladima nedostaju kreativni sadržaji i aktivnosti

Međunarodni dan mladih ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2000. godine, dok je obeležavanje u Srbiji počelo nakon formiranja Ministarstva omladine i sporta, 2007. godine, a u Subotici dve godine kasnije.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih Obeležavanje međunarodnog Dana mladih
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4002
Povezane teme

međunarodni dan mladih

kancelarija za mlade

lokalna kancelarija za mlade

njegoš đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.