Komentara: 0
Pregleda: 1416

Mladi volonteri Crvenog krsta boravili u Subotici

11.12.2018. u 14:05h
Izvor: RTV Yueco
U okviru obeležavanja Međunarodnog dana volontera, mladi volonteri Crvenog krsta iz nekoliko gradova Srbije, kao i iz susednih zemalja, boravili su tri dana u Subotici. Tokom boravka, domaćini su za goste organizovali obilazak grada i Palića, a u petak je, u prostorijama Crvenog Krsta, održana skupština mladih volontera.
Mladi volonteri Crvenog krsta boravili u Subotici

Tokom tri dana boravka u našem gradu, gosti iz zemlje i inostranstva upoznali su se s arhitekturom grada, a naučili su mnogo i o kulturi, tradiciji i običajima lokalnog stanovništva. Ova poseta bila je i dobra prilika za sklapanje novih prijateljstava, a pored humanosti i potrebe za pomaganjem, upravo druženje Isidoru Arvai iz Zrenjanina, kao i njene kolege, motiviše i podstiče na volonterski rad u Crvenom krstu.

- Pored prve pomoći, bavim se i programom prevencije trgovine ljudima, vršnjački sam edukator i nadam se da ću jednog dana postati trener tog programa. Za Crveni krst me veže i veliki broj prijatelja koje sam upoznala u protekle tri godine. Smatram da su to prijateljstva za ceo život i to su jedni od mojih najdražih prijatelja koje imam - rekla je Isidora Arvai.

Iz Crvenog krsta podsećaju da se rad ove organizacije bazira upravo na ljudima dobre volje koji su spremni da izdvoje slobodno vreme za dobrobit drugih. Uloga mladih volontera, kojih je u gradskoj organizaciji Crvenog krsta sve više, od izuzetnog je značaja.

- Mi okupljamo mlade volontere, svakog četvrtka uveče na sastanku u našim prostorijama i mogu da kažem da se svake godine povećava broj mladih volontera koji su opredelili svoje vreme za to da učine dobro nekome koga ne poznaju - istakao je Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Tokom tri dana posete, 17 mladih volontera iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine bilo je smešteno kod svojih domaćina, volontera Crvenog krsta u Subotici. Osim upoznavanja s gradom, te neizbežnog druženja, poseta je bila dobra prilika da se mladi podsete na značaj volonterskog i humanitarnog rada koji ih, kroz razne programe Crvenog krsta, i spaja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1416
Povezane teme

crveni krst

volontiranje

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.