• Pregleda: 1711

"Mladi protiv otpada"

U prostorijama MZ „Kelebija“ članovi Udruženja TERRAS u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica održali su predavanja u okviru projekta „Mladi protiv otpada“.
"Mladi protiv otpada"

Cilj projekta je podizanje nivoa svesti mladih s ciljem pokretanja aktivizma na polju zaštite životne sredine. Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini.

Posle Bajmoka i Ljutova, predavanje u MZ „Peščara“ bilo je poslednje u nizu predavanja u okviru projekta „Mladi protiv otpada“. Cilj ovog projekta je uticanje na mlade da više razmišljaju o problemu otpada kao zagađivaču životne sredine.

Na predavanju je bilo reči i o značaju organske proizvodnje hrane, kao faktoru razvoja ruralnih područja i zadržavanju mladih na selu. Samo u toku prošle godine organska proizvodnja u Srbiji zabeležila je rast od 76 odsto, pa tako ona sada zauzima skoro 10 do 11 hiljada hektara obradive površine.

Projekat „Mladi protiv otpada“ je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.