Komentara: 0
Pregleda: 1996

"Mladi protiv otpada"

13.12.2012. u 16:56h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama MZ „Kelebija“ članovi Udruženja TERRAS u saradnji sa Regionalnim Arhus centrom Subotica održali su predavanja u okviru projekta „Mladi protiv otpada“.
"Mladi protiv otpada"

Cilj projekta je podizanje nivoa svesti mladih s ciljem pokretanja aktivizma na polju zaštite životne sredine. Projekat je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini.

Posle Bajmoka i Ljutova, predavanje u MZ „Peščara“ bilo je poslednje u nizu predavanja u okviru projekta „Mladi protiv otpada“. Cilj ovog projekta je uticanje na mlade da više razmišljaju o problemu otpada kao zagađivaču životne sredine.

Na predavanju je bilo reči i o značaju organske proizvodnje hrane, kao faktoru razvoja ruralnih područja i zadržavanju mladih na selu. Samo u toku prošle godine organska proizvodnja u Srbiji zabeležila je rast od 76 odsto, pa tako ona sada zauzima skoro 10 do 11 hiljada hektara obradive površine.

Projekat „Mladi protiv otpada“ je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1996
Povezane teme

arhus centar

terras

mladi protiv otpada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.