Komentara: 0
Pregleda: 3112
Foto

Mladi poslastičari Hemijsko-tehnološke škole ukrstili varjače

06.12.2023. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
U Hemijsko - tehnološkoj školi danas je održano takmičenje na kome je učestvovalo sedam učenika ove škole. Nakon što su pripremili i dekorisali mafine, stručna komisija na čelu sa Zdravkom Gavrilovićem, poslastičarem, proglasila je troje pobednika koji će imati priliku da se u Beogradu nadmeću sa svojim kolegama iz još 4 škole iz Srbije.
Mladi poslastičari Hemijsko-tehnološke škole ukrstili varjače

Sedmoro najboljih poslastičara Hemijsko-tehnloške škole koji su plasman na ovo, školsko takmičenje, izborili putem internih takmičenja po odeljenjima, ukrstili su danas varjače, ne bi bili izborili plasman na sledeći nivo takmičenja, na kome su obezbeđene i vredne nagrade. 

 - Sedam naših učenika je istovremeno pripremalo poslastice, zapravo mafine. Njihov zadatak je bio da pripreme, ispeku mafine i da dekorišu tanjir. Troje najboljih koje je izabrala komisija će predstavljati našu školu na takmičenju zajedno sa učenicima iz još četiri škole  - objasnila je Jadranka Vojnić Purčar, koordinator praktične nastave u Hemijsko-tehnološkoj školi. 

Mladi poslastičari Hemijsko-tehnološke škole ukrstili varjače

Za učenike je ovo takmičenje jedno novo iskustvo, koje za cilj ima ne samo učenje i sticanje iskustva, već i druženje i dobro raspoloženje. 

  - Pravili smo mafine sa dekoracijom na tanjiru - ko kako misli, po svom ukusu. Mogli smo koristiti voće, čokoladu, razne načine dekorisanja - da napravimo tačke, linije. Ako se ja pitam, onaj plus što će dati još bolji ukus je svakako vanilin šećer, jer to daje posebnu slatkoću - kaže Nikoleta Križov, učenica trećeg, završnog razreda smera poslastičar.

Mladi poslastičari Hemijsko-tehnološke škole ukrstili varjače

Organizator takmičenja "Mladi poslastičar" je kompanija "Dijamant", čiji je Zdravko Gavrilović brend ambasador, a ovo je šesti put da se ono održava, iako naš grad učestvuje po prvi put. 

 - "Dijamant" prepoznaje ovaj projekat kao mogućnost da mladi poslastičari, moje buduće kolege pokažu svoje znanje i da im damo jedan vetar u leđa, da nastavimo tradiciju koja je jako duga u Srbiji, da se ovaj lep zanat ne bi ugasio. Tu smo da pomognemo ovim mladim ljudima, a od njih očekujem, kao i uvek, da budu opušteni, nismo tu da dajemo ocene, već da se družimo pre svega, da nam pokažu šta znaju, a mi ćemo im dati nove "fore", delić onoga što ih očekuje u budućnosti, u njihovoj profesionalnoj karijeri - istakao je Gavrilović.

Mladi poslastičari Hemijsko-tehnološke škole ukrstili varjače

Pobednike takmičenja u Beogradu očekuju vredne nagrade, kao što je desetomesečna stipendija  ukupnom iznosu od 250 hiljada dinara. 

Izvor: Subotica.com
Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari" Takmičenje "Mladi poslastičari"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 3112
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

jadranka vojnić purčar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.