Komentara: 9
Pregleda: 2106

Mladi ne učestvuju u donošenju odluka koje se tiču upravo - njih

21.09.2015. u 15:07h
Izvor: RTV Yueco
Mladi ne učestvuju u donošenju odluka koje se tiču upravo - njih

U Subotici je otvoren Prvi Balkanski omladinski forum za promociju lokalne demokratije. Radi se o međunarodnoj konferenciji, u okviru projekta “Regionalna platforma za učešće i dijalog mladih Balkana” uz finansijsku podršku Evropske unije, a čiji je cilj uspostavljanje regionalne platforme za saradnju između organizacija civilnog društva i organa javne vlasti radi stvaranja povoljnijeg zakonodavnog i institucionalnog okruženja za učešće mladih u kreiranju javnih politika, a posebno mladih sa ograničenim mogućnostima. Konferencija okuplja oko 60-tak učesnika, članova Regionalne mreže za lokalnu demokratiju iz osam centara lokalne demokratije iz pet zemalja, kao i lokalne vlasti, predstavnike ministarstava iz zemalja Zapadnog Balkana, omladinske NVO,  NVO koje se bave osnaživanjem mladih, nacionalne omladinske mreže, krovne organizacije iz regiona i partnerske organizacije iz EU.

Tema prvog Regionalnog foruma je: Ka kulturi učešća mladih u javnom dijalogu. Predstavljeno je i istraživanje o učešću mladih u donošenju odluka u sredinama u kojima žive koje je donelo zabrinjavajuće rezultate.

Slična situacija je i u Subotici. Pored problema nezaposlenosti, mladi u Subotici kako je predstavljeno, nemaju mogućnost učestvovanja u donošenju odluka u zajednici, pogotovo onih koji se tiču upravo – njih.

Govoreći o učešću mladih u donošenju odluka, Pokrajinska sekretarka za omladinu i sport ocenjuje da je ono na marginama, pogotovo na nivoima lokalne samouprave. O tome po njenim rečima, svedoči položaj Kancelarija za mlade.

Organizator skupa je Centar lokalne demokratije - LDA Subotica kao partner u projektu, u saradnji sa Gradom Subotica. Finansijsku podršku ovom projektu obezbedila je Evropska unija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2106
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.