• Pregleda: 2942

Mladi i stari zajedno

U biblioteci Gerontološkog centra potpisan je sporazum o saradnji između Fondacije Danilo Kiš i Gerontološkog centra, Subotica. Sporazumom je predviđeno da mladi zajedno sa starima učestvuju u raznim radionicama po gerontološkim klubovima, kao i da dođu u Omladinski klub „Skladište“ i druže se sa mladima.
Mladi i stari zajedno

Potpisanim sporazumom se podrazumeva da korisnici Gerontološkog centra u Subotici mogu da dođu u Omladinski klub „Skladište“ i druže se. Prevoz će im biti obezbeđen i besplatan.

Od septembra je planiran niz radionica po gerontološkim klubovima, koje bi članovima držali volonteri iz Fondacije "danilo Kiš". Reč je o kreativnim radionicama poput likovnih, književnih i slično.

Ovo nije prva saradnja između korisnika Gerontološkog centra i omladinaca u gradu. Prošle godine u saradnji sa Fondacijom „Fokus“ je realizovan prekogranični IPA projekat u Gerontološkom klubu Bajmok.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
student Odgovori
Ovaj kako je krenuo Subotica će postati gerentološki klub. Umesto da se otvaraju omladinski klubovi, da se finansiraju projekti za mlade , silne pare se slivaju u gerontološke klubove .
kikiriki Odgovori
Potpuno bezveze,ionako premalo pažnje se poklanja problemima i potrebama mladih!
Sanja Odgovori
Ja samo vidim DS i desnu ruku DS-a.
A gospodinu koji je trenutno direktor gerontoloskog skidam kapu, covek je stvarno uspeo da dovede u red mesto na kojem ce se gradjani treceg zivota osecati dobro.
@student Odgovori
Pa nije on kriv što je Subotica (ali i cela Vojvodina) grad starih. Ali kad ih već ima mnogo, naravno da treba što bolje brinuti o njima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.