Komentara: 10
Pregleda: 5286
Foto

Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima

27.05.2022. u 13:41h
Izvor: Subotica.com
Čak 14 osnovaca i srednjoškolaca iz našeg grada učestvovalo je na državnim takmičenjima iz matematike i fizike, a mnogi od njih su ostvarili najbolje rezultate.
Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima

Dario Vajda, učenik trećeg razreda Gimnazije „Svetozar Marković“, osvojio je drugu i treću nagradu na republičkom takmičenju iz matematike i prvu nagradu iz fizike, dok je Aleksandar Rašković, takođe učenik trećeg razreda Gimnazije, osvojio drugu nagradu iz matematike i prvu nagradu i prvo mesto iz fizike. Ognjen Tešić, isto učenik trećeg razreda Gimnazije, osvojio je prvu nagradu iz matematike i treću nagradu iz fizike, a maturant Miloš Pajić treću nagradu iz matematike. Maja Milović, učenica drugog razreda, osvojila je treću nagradu iz matematike, a godinu dana  mlađa Olga Jevtić treću nagradu iz matematike i pohvalu iz fizike. Na najvišem rangu takmičenja u našoj zemlji učestvovali su i Andrej Čolić, Jovan Tomić i Relja Kresović.

Veoma uspešni bili su i njihovi mlađi drugari. Teodora Božićević, učenica osmog razreda, učestvovala je na državnom takmičenju i položila prijemni ispit za Matematičku gimnaziju u Beogradu, Milutin Raca, učenik šestog razreda, osvojio je drugu nagradu iz matematike i učestvovao na državnom iz fizike, a njegov vršnjak Mateo Vajda osvojio je  treću nagradu iz matematike i takođe učestvovao iz ifizike. Na državnim takmičenjima učestvovali su i Nađa Vlačić i Aljoša Glogovac.

Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima

- Prvi put sam bio u „A“ kategoriji, gde sam se takmičio sa učenicima Matematičke gimnazije i osvojio drugu nagradu.Za to sam se pripremao od početka školske godine da bih nadoknadio ono što sam propustio prethodne dve  godine u odnosu na učenike Matematičke gimnazije – kaže Dario Vajda. – Zadovoljan sam rezultatima. Posle toga sam učestvovao na Srpskoj matematičkoj olimpijadi.

Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima

Temeljno se pripremao i Aleksandar Rašković, koji se takmičio i u programiranju.

- Iz fizike sam bio prvi na listi sa 95 bodova a na metematici mi je falio jedan bod do prve nagrade. Prezadovoljan sam rezultatima ovogodišnjih takmičenjima – dodaje Aleksandar. – Još pre zimskog raspusta sam počeo da se spremam i trud se isplatio. Imam osiguran upis na fakultet što mi puno znači.

Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima

Maja Milović priznaje da nije očekivala takav uspeh, obzirom koliko se spremala.

- Sledeća godina i četvrti razred su mnogo važniji jer od njih zavisi upis na fakultet – ističe Maja.

Svi oni pohađaju i Školu za matematičke talente „Gaus“, gde su se danas okupili da sumiraju rezultate i utiske sa takmičenja.

Mladi fizičari i matematičari ostvarili sjajne rezultate na državnim takmičenjima- Ovi đaci uglavnom svake godine stignu do državnog takmičenja, što uspe jako malom broju učenika. Ponosni smo na njih. Privilegija je raditi sa takvom decom i ovo je najlepši posao na svetu – ističe profesorka Ljubica Kiselički iz Škole za matematičke talente „Gaus“, koja ove godine obeležava tri decenije postojanja.

Izvor: Subotica.com
Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss" Mladi fizičari i matematičari iz škole "Gauss"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5286
Povezane teme

nagrade za matematičare

mladi matematičari Subotica

Ljubica Kiselički

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.