Komentara: 20
Pregleda: 8546
Foto

Mlade meštanke Verušića od autobuskog stajališta napravile umetničko delo

20.05.2021. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Šta mogu mašta, vredne ruke, strpljenje i malo boje za beton pokazalo je sedam mladih meštanki Verušića, koje su nedavno oslikale autobusko stajalište u svom selu.
Mlade meštanke Verušića od autobuskog stajališta napravile umetničko delo

Na tom stajalištu, na Bačkotopolskom putu, sestre Jelena i Kristina Bajić, Anastazija Bošnjak Kovač, Marijana Vidaković Hadnjađ, Aleksandra Barna, Sara Merković i Valentina Ribić godinama čekaju autobus koji ih vozi do osnovne ili srednje škole u Subotici.  Kako u selu nemaju nikakvog sadržaja, ono im je neretko bilo mesto za druženje, otkrivanje tajni, upoznavanje simpatija....

Onda su odlučile da joj udahnu novi život. Uzele boju za beton i četkice i krenule na posao.

- Nije uvek bilo lako, radile smo sedam dana. S obzirom da postoje samo osnovne boje za beton, mi smo ih mešali da bi dobile druge boje. Zaista smo uživale radeći – priča nam Jelena Bajić, studentkinja Akademije umetnosti u Novom Sadu. – Od prvog razreda osnovne škole ovde čekamo autobus i želele smo da prostor oplemenimo, da svima bude prijatnije da tu borave.

Mlade meštanke Verušića od autobuskog stajališta napravile umetničko deloMlade meštanke Verušića od autobuskog stajališta napravile umetničko delo

Inače, to stajalište su meštani Verušića, pre više od tri decenije, sami izgradili. Upravo da im deca ne bi stajala po kiši i vetru dok čekaju autobus. Zato je potez ovih devojaka i devojčica naišao na jako pozitivne reakcije.

- Ljudi su oduševljeni. Drago nam je da je tako. Ovo je već peti put da oslikavamo, menjamo crteže i uvek se iznova radujemo. Inspiracije nam ne nedostaje. Svima je lepše da umesto golih zidova gledaju oslikane, šarene, vesele... – dodaje Jelena.

Izvor: Subotica.com
Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću Oslikano autobusko stajalište u Verušiću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 11 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8546
Povezane teme

verušić

lepe vesti

autobusko stajalište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.