Komentara: 10
Pregleda: 4994
Foto

Mišićevo obeležilo seosku slavu

29.06.2015. u 15:07h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
U nedelju u Mišićevu obeležena je seoska slava Vidovdan, ujedno građani su sa brojnim gostima obeležili i 90 godina od osnivanja sela. Svečanoj sednici prisustvovali su dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i gospodin Ilija Maravić, predsednik skupštine grada Subotice, stoji u saopštenju subotičkog odbora SDPS-a.
Mišićevo obeležilo seosku slavu

U svom obraćanju gospodin Ivanišević je naglasio bitnost zajedništva i slaganja sa svojim komšijama bez obzira na poreklo bilo kog čoveka. Takođe je izrazio važnost razumevanja svih nivoa vlasti za potrebe građana, i da ministarstvo kao i lokalna samouprava moraju da prepoznaju potrebu Mišićana za Gerontološki klub.

Tokom Svečane sednice skupštine Mesne zajednice Mišićevo uručene su Vidovdanske pohvale. Ovogodišnji dobitnici ovog priznanja su: Dušan Radošević, za oblast sporta; Mihajlo Papić, za oblast komunalnog razvoja Mišićeva; potpukovnik Savo Kovačević, za podizanje spomenika vojvodi Živojinu Mišiću i Dušan Ivanišević, za ukupan doprinos razvoju sela.

Mišićevo obeležilo seosku slavu

Parastos osnivačima sela i osvećenje slavskog kolača održao je sveštenik bajmočki, otac Igor Stokić. Nakon svečanog dela održan je kulturno umetnički program koji su upriličila deca folklorne sekcije pri hramu Svetog Georgija. Slavu u Mišićevu svojim izložbama uveličali su i Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture i Slamarska grupa iz Subotice pod vođstvom Jelene Balzam, navodi se u saopštenju SDPS-a.

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana Obeležavanje seoske slave Vidovdana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4994
Povezane teme

Nenad Ivanišević

socijaldemokratska partija

mišićevo

ilija maravić

sdps

seoska slava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.