• Pregleda: 2193

Mirko Bajić: Rušenje pozorišta zločin prema gradu

Govoreći o rušenju i izgradnji zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, Mirko Bajić nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca, rekao je da je rušenje pozorišta zločin prema gradu, da je to ubijanje duše grada I da je to najveći promašaj vlasti u sto godina.
Mirko Bajić: Rušenje pozorišta zločin prema gradu

Kada je donošena odluka na Skupštini grada tvrdilo se da su ugovori po kojima 45% plaća Republika, 45% Pokrajina, a grad samo 10%, validni i pred međunarodnim sudovima. Predsednik Skupštine ignorisao je tada i mišljenje stručnjaka i zahteve građana da se pozorište ne ruši, već da se izvrši revitalizacija.

Pored mene protiv rušenja je glasalo još samo 4 odbornika, a Ljubica Kiselički je za govornicom iznela da Demokratska stranka preuzima odgovornost za kao je navela, delo za budućnost, a nas koji smo bili protiv nazvala je luzerima - rekao je Mirko Bajić. Mi tražimo da oni koji su preuzeli odgovornost – odgovaraju! Kada uđemo u Skupštinu grada zahtevaćemo da se ugovori ispune i da se pozorište, koje je potrebno gradu, završi.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Nenad Odgovori
Trazimo krivicnu i imovinsku odgovornost svih koji su preuzeli odgovornost za rusenje pozorista i ovaj debakl.
Član51406 Odgovori
Ко није активиста или барем симпатизер жутих тај је лузер.Имају још бисера;јеси човек или ниси?Наравче се ту подразумева да у случају ако не слажеш са њиховим ставовима онда се не убрајаш у хумаониде.И ја сам подписао петицију против рушења иако сам слутио да ће бити како вазде веле.
Зато;пуцај Мирко!Тресу се гаће кривцима! :-))
jova Odgovori
jaooo o cemu ovaj prica,jbt vec 30 godina a nista nije uradio za ovaj grad
BAĆO Odgovori
Pozorište je bilo pod zaštitom države(kakvi je vode, takva i država a i grad) i oni u skupštini odluče da ruše JEDAN SPOMENIK KULTURE!
Ne da je ovo zločin, ovo je mnogo,mnogo gore(zbog moguće cenzure neću navesti pravim imenom)
Da ima pravde u ovom gradu/državi, mnogi bi bili tamo gde i zaslužuju!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.