Komentara: 3
Pregleda: 4354

Mirko Bajić: Neravnopravan položaj bunjevačkih institucija

27.04.2012. u 16:50h
Izvor: RTV Yueco
Juče je u Tavankutu kandidat za pokrajinskog poslanika i nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca Mirko Bajić, razgovarao o uslovima rada bunjevačkih kulturnih institucija.
Mirko Bajić: Neravnopravan položaj bunjevačkih institucija

Tom prilikom je na primeru Bunjevačkog kulturnog centra Tavankut ukazano na neravnopravan položaj bunjevačkih institucija u odnosu na druge nacionalne zajednice u Subotici i na nedovoljnu pomoć lokalne vlasti. Sekretar BKC-a Tavankut Apolon Savanov, izneo je koje sve aktivnosti centar ima, sa kakvim se problemima suočava u radu i pozvao je Bunjevce i sve druge građane da podršku daju listi Mirko Bajić –Savez bačkih Bunjevaca.

Samo ako imamo svoje političke predstavnike u skupštini grada bićemo u stanju da se izborimo za svoje prava i za ravnopravan tretman od strane gradske uprave, istakao je Apolon Savanov.

Čuvanje i negovanje kulture i običaja pored jezika, je kamen temeljac očuvanja identiteta svake nacionalne zajednice, pa tako i nas Bunjevaca. Imamo obavezu pred svojim narodom da se izborimo za svoja prava i da možemo sa ponosom kazati da smo Bunjevci i da živimo u Srbiji kao svojoj matičnoj državi, istakao je Mirko Bajić i pozvao sve Bunjevce i sve druge građane da podrže listu broj 10. Mirko Bajić – Savez bačkih Bunjevaca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4354
Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sbb

izbori subotica 2012

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.