• Pregleda: 2929

Mirko Bajić: Naneta neprocenjiva šteta gradu

Držeći konferenciju za novinare ispred betonske konstrukcije kompleksa bazena u Dudovoj šumi, Mirko Bajić nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca, istakao je da je postupak koji je učinila lokalna vlast skretanjem novca dobijenog iz budžeta Republike za dovršetak radova bazena u Dudovoj šumi, na izgradnju predizbornog bazena na Prozivci, nanošenje ogromne i dugoročne štete gradu sa nesagledivim posledicama.
Mirko Bajić: Naneta neprocenjiva šteta gradu

Pre samo godinu i po dana tačnije za dan grada 01. Sept 2010. godine prilikom posete Subotici Dr. Bojana Pajtića rečeno je citiramo: „ Izvršno veće Vojvodine je izdvojilo dve stotine pedeset miliona dinara, a završetak sportsko-rekreativnog i poslovnog centra planiran je za 2011. Godinu“.

Takođe je na konferenciji za novinare Direkcije za izgradnju, pre samo godinu dana tačnije 28. Feb 2011. godine rečeno, citiramo: „Radovi na izgradnji Sportskog rekreativnog centra “Dudova šuma” nastavljeni su ove nedelje. Ukoliko sve bude teklo po planu bazen će biti izgradjen do druge polovine 2012. Godine“.

A onda je po nečijem nalogu obustavljena gradnja na kompleksu zatvorenih bazena u Dudovoj šumi, sredstva koja je država dala u iznosu od preko pet miliona eura su, putem Ministarstva za zaštitu životne sredine umesto Ministarstva za sport i omladinu, preusmerena na izgradnju predizbornog bazena u MZ Prozivka.

Na ovaj način je naneta neprocenjiva šteta gradu, jer je država praktično oslobođena dalje obaveze da investira u SPC Dudova šuma i taj će objekat ostati teret gradu kao nedovršena investicija.

Kada budemo u Skupštini grada tražićemo odgovornost onih kiji su ovakvu štetu gradu naneli, i zahtevaćemo da se Sportsko rekreativni centar u Dudovoj šumi završi kako je i planirano sredstvima budžeta Republike, jer takav objekat Subotici treba.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

8
ska Odgovori
Nije to "neciji nalog", vrlo dobro se zna ciji je to nalog...al tako funkcionise sve u ovom gradu.O svemu odlucuje nekoliko ljudi.Zare i pale...kao mali bogovi.
Nenad Odgovori
Velika podrska za jedinog politicara koji proziva lokalne politicare kriminalce i tajkune!
mija Odgovori
Kakva glupost...kakav covek...ti nesto pricas o ovome...upravo kada si ti bio zamenik gradonacelnika ovaj glupi projekat je zapocet...naravno tada nisi smeo da pisnes protic Kase jer ti je bilo dobro..
jovana Odgovori
koja ti je ovo stranka?11?hahahahaha kakav *** cenzurisano ***
danilo Odgovori
konacno,naravno,samo isterajte do kraja.licno mislim da se o tome vise nece pricati posle izbora.
BAĆO Odgovori
Puna podrška!
dusa Odgovori
Nekim ljudima ne treba dati da glasaju....
nole Odgovori
Potpuno ste u pravu. Velika šteta je nanešena, ali još je žalosnije što nije jedina. Ima toga još.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.