Komentara: 10
Pregleda: 6224

Minobacačka granata na gradskoj deponiji

07.12.2011. u 18:20h
Izvor: SuMedija
Minobacačka granata na gradskoj deponiji

Na Gradskoj deponiji u Subotici danas je pronađena neaktivirana minobacačka granata, za koju se pretpostavlja da je „uspomena“ iz nekog od ratova na prostorima bivše Jugoslavije. Prema nezvaničnim informacijama, ona je dopremljena iz nekog od kontejnera na subotičkom Teslinom naselju, jer je kamion za prikupljanje otpada došao upravo iz tog dela grada.

- Nalazio sam se pored same deponije kada sam video mladića romske nacionalnosti kako u rukama iznosi granatu sa deponije i sortira je sa gvožđem koje je prethodno pripremio za odnošenje. Bio sam šokiran, ali je vrlo brzo došla policija i mesto je obezbeđeno. Kasnije sam čuo da je kamion koji je na to mesto dopremio otpad došao sa Teslinog naselja. Osim vozača, u opasnosti su bili i mnogi građani, jer je kamion morao da prođe kroz pola grada kako bi došao do deponije – priča jedan od očevidaca.

U Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ nam je potvrđeno da je na deponiji pronađena granata, ali nisu želeli da iznose bilo kakve detalje, te su nas uputili na subotičku policiju.

Inače, prava je sreća što nije došlo do veće tragedije. Prema navodima stručnjaka, minobacačka granata se aktivira kada vrhom, gde se nalazi „upaljač“ udari u podlogu. Imajući u vidu da se eksplozivna naprava „tumbala“ tokom utovara, istovara, ali i samog transporta, jasno je da je izbegnuta moguća tragedija.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 6224
Povezane teme

regionalna deponija

gradska deponija Subotica

granata na deponiji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.