Komentara: 20
Pregleda: 4500
Foto

Ministri pravde Srbije i Mađarske otvorili radionicu na temu prava nacionalnih manjina

13.10.2015. u 12:01h > 19:15
Izvor: Subotica.com
Ministri pravde Srbije i Mađarske, Nikola Selaković i Laslo Torčanji otvorili su danas u hotelu „Patria“ radionicu na temu „Primeri dobre prakse Mađarske iz oblasti prava nacionalnih manjina“.
Ministri pravde Srbije i Mađarske otvorili radionicu na temu prava nacionalnih manjina

Radionica je bila prilika da članovi Radne grupe za izradu akcionog plana za sprovođenje prava nacionalnih manjina Vlade Srbije i kolege iz Mađarske razmene iskustva.

- Mađarska nam je pomogla prenoseći svoja iskustva kao država članica Evropske unije u oblastima poput zaštite podataka, zaštite privatnosti i prava nacionalnih manjina – istakao je ministar Nikola Selaković. - Iako nismo još uvek članica Evropske unije mi smo ponudili svoja iskustva u oblasti zaštite uzbunjivača, za šta smo dobili i međunarodna priznanja. Razgovarali smo o odličnom predlogu na temu obrazovanju Srba i Mađara, o stvaranju „bečelor“ programa na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku. U narednom periodu biće reči o borbi protiv korupcije u pravosuđu i sličnim temama.

Ministri pravde Srbije i Mađarske otvorili radionicu na temu prava nacionalnih manjina

Ovo je četvrti susret resornih ministara u poslednjih pola godine, a tema bilateralnih razgovora bila je i migrantska kriza.

- Mađarska podržava integracije Srbije u Evropsku uniju, a da bi priključenje bilo uspešno, mi želimo da damo ekspertske savete i ukažemo na šta Srbija može da računa kad postane član – objasnio je Laslo Torčanji. - Stručnjaci iz Srbije bi bili vrlo rado viđeni u Ministarstvu pravde u Mađarskoj, gde bi mogli u praksi da prate komunikaciju sa institucijama EU. Veoma cenim regulacije Ustava Srbije koje se odnose na manjine i one treba da se i primene u zakonodavstvu.

Ministri pravde Srbije i Mađarske otvorili radionicu na temu prava nacionalnih manjina

Izvor: Subotica.com
Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima Ministri pravde Srbije i Mađarske na otvaranju radionice o manjinskim pravima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4500

Povezana vest

Povezane teme

nikola selaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.