Komentara: 28
Pregleda: 5413

Ministri policije Srbije i Mađarske obišli čuvare granice na Horgošu

15.10.2021. u 15:32h
Izvor: Subotica.com
Ministri policije Srbije i Mađarske, Aleksandar Vulin i Šandor Pinter, sastali su se danas na graničnom prelazu "Horgoš", a povod je bio obilazak zajedničkih graničnih patrola dveju država koje su, kao i sa Makedonijom, formirane u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, ali i generalno bezbednosti granice.
Ministri policije Srbije i Mađarske obišli čuvare granice na Horgošu
Foto: MUP Srbije

Ministri su istakli da su zajedničke policijske srpsko-mađarske patrole, koje će od danas zajednički brinuti o bezbednosti granice Srbije i Mađarske, dokaz da su odnosi između naša dva naroda i država na najvišem istorijskom nivou.

Tom prilikom ministar Vulin je istakao da za Srbiju nije prihvatljivo da bude parking za migrante i da su zajedničke patrole zaštita i Srbije i Mađarske i našeg načina života. Dodao je da za migrantsku krizu nisu krive ni Srbija ni Mađarska, koje su dužne da se nose sa njenim posledicama, jer ona izaziva bezbednosne, socijalne i humanitarne probleme.

Ministri policije Srbije i Mađarske obišli čuvare granice na HorgošuMinistar je naglasio da zajedničke patrole pomažu da se i srpska i mađarska granica bolje čuvaju, dodao i da su migracije realnost našeg sveta i našeg vremena, ali da nećemo dozvoliti da se suština naše zemlje i naš način života na bilo koji način promeni.

- Zato je saradnja  sa policijom Mađarske toliko važna. Jačanje mađarske granice je dobra vest i za Srbiju, zato što kada migranti znaju da je neka granica čvrsto posednuta i branjena oni ne dolaze - rekao je ministar Vulin i dodao da je zahvalan Mađarskoj na zajedničkim patrolama koje već deluju na granici Srbije sa Severnom Makedonijom.

Ministri policije Srbije i Mađarske obišli čuvare granice na HorgošuMinistar Vulin je istakao da po pitanju ilegalnih migracija, Srbija i Mađarska imaju ista razmišljanja i da su rezultat toga zajedničke patrole na granicama Srbije i Mađarske, kao i Srbije i Severne Makedonije koje treba da doprinesu da granice budu bolje čuvane.

- Cilj nam je da druge države budu deo te saradnje - rekao je Pinter i dodao da su države članice Evropske unije koje imaju kopnene granice uvidele da su stavovi Mađarske po pitanju zaštite granice dobro rešenje - zaključio je Vulin. - Želimo da zajedničke patrole predstavljaju primer za budućnost svima ostalima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 5413
Povezane teme

migranti

emigranti

imigranti

ilegalni migranti

aleksandar vulin

migrantska kriza

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.