Komentara: 4
Pregleda: 12345

Ministarstvo sufinansira opremanje zone "Petar Drapšin"

06.04.2015. u 17:20h
Izvor: RTV Yueco
Ministarstvo privrede odobrilo je Subotičkoj lokalnoj samoupravi 9,43 miliona dinara u sklopu konkursa za podršku i unapređenje privrednog ambijenta i privlačenja investicija. Radi se o projektu izgradnje kanalizacije na lokaciji nekadašnje kasarne Petar Drapšin.
Ministarstvo sufinansira opremanje zone "Petar Drapšin"

Ovim radovima nastavlja se stvaranje infrastrukturnih preduslova za privlačenje investicija, a lokalna samouprava i Javno preduzeće “Privredno-tehnološki parkovi” imaju još spremnih projekata kojima će konkuristati na buduće konkurse na pokrajinskom i republičkom nivou.

Ministarstvo privrede podržaće projekat izgradnje atmosferske kanalizacije na lokalciji nekadašnje “II kasarne”. Sredstvima u iznosu od 9,43 miliona dinara biće finansiran deo prve etape u ulicama Vuka Mandušića i Palmina i zacevljenje dela Radanovačkog kanala u dužini od 517,80 metara. U Javnom preduzeću “Privredno tehnološki parkovi” pozdravljaju ovu odluku.

Ovim radovima nastavlja se infrastrukturno opremanje pomenute zone, za šta je lokalna samouprava do sada uložila više od 32,2 miliona dinara za dve trafostanice, dela prve faze fekalne kanalizacije i više od dva kilometra vodovoda u ulicama Vuka Mandušića i Palminoj. Za buduće konkurse na pokrajinskom i republičkom nivou lokalna samouprava takođe ima spremne projekte.

Sredstva su odobrena za još 17 projekata vrednih ukupno 150,7 miliona dinara iz Ministarstva, namenjenih za podršku i unapređenje privrednog ambijenta i privlačenja investicija u 2015. godini u celoj Srbiji. U Odluci, koja je objavljena na sajtu ministarstva, piše da će se tim novcem finansirati izgradnja saobraćajnica, vodovodnih i kanalizacionih mreža...

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 12345
Povezane teme

Privredno tehnološki parkovi Subotica

kasarna

kasarna Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.