Komentara: 2
Pregleda: 6266
Foto

Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar

05.07.2018. u 21:03h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki klub „Centar 1“, koji je trenutno u fazi obnove, obišla je danas Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije.
Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar

Obnova gerontološkog kluba u ulici Petra Drapšina odvija se u sklopu projekta „Razvoj usluga socijalne zaštite u okviru regionalne gerontološke mreže“, koji zajedno realizuju četiri ustanove socijalne zaštite iz Srbije (Subotica i Apatin) i Hrvatske (Osijek i Đakovo). Projekat je podržan sa ukupno oko 560 hiljada evra, od čega obnova objekta u Subotici iznosi oko 267 hiljada evra.

- To što Vlada Srbije obeležava godišnjicu u Subotici govori o tome koliko nam je važno da se ravnomerno razvijaju sva mesta da na svaki način učestvuju u razvoju Srbije. Subotica je jedan od gradova koji je do sada uz pomoć projekata koristio sredstva iz pretpristupnih fondova i prekogranične saradnje, koji su dobar način da nešto učinite za svoj grad i zajednicu iako za to nema novca u republičkom ili gradskom budžetu – naglasila je ministarka Jadranka Joksimović. - Obnova ovog gerontološkog kluba finansirana je upravo sredstvima prekogranične saradnje koje Srbija i Hrvatska imaju sa Evropskom unijom. Jako je važno da kada god imamo dobre projekte i ideje, u saradnji sa kancelarijom za evrointegraciju, što više koristimo ta dostupna sredstva.

Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar

U obnovljenom gerontološkom klubu biće osnovana prva Regionalna akademija za negovatelje

- Dobro je da podržimo socijalnu odgovornost prema našim najstarijim sugrađanima i da ćemo imati novi objekat i opremu, da će obrazovanje negovatelja dati neku novu dimenziju brige o najstarijima – dodala je ministarka. - ovo je pokazatelj koliko je dobro što je Srbija u procesu evropskih integracija, što možemo da koristimo ta sredstva, da dok ne postanemo članica Evropske unije razvijamo kapacitete i na lokalu i na republičkom nivou da bi za sedam, osam godina kada to postanemo mogli da koristimo veće fondove. Imamo 16 regionalnih razvojnih agencija koje su tu da pomognu u izradi projekata.

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, ovo je samo jedan od brojnih međunarodnih, prekograničnih projekata, koje je ustanova realizovala, a u planu su i drugi, takođe veoma važni za razvoj socijalne zaštite.

- Evropske integracije ovde imaju jasan pokazatelj. Planiramo da zajedno sa kolegama iz Hrvatske, iz Đakova i Slavonskog broda, otvorimo Centar za prevenciju demencije, prvu u regionu – najavio je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar Ministarka Jadranka Joksimović obišla Gerontološki centar
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6266
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.