Komentara: 24
Pregleda: 7561

Ministar Vulin u poseti Subotici

11.08.2014. u 16:47h
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin uručio je licencu za rad privatnom Domu za smeštaj starih lica „Baćo i Nana“, u sklopu aktivnosti koje imaju za cilj uvođenje reda u ovu oblast socijalnog zbrinjavanja. Dom za stare u Zagrebačkoj broj 13 tako je postao prvi privatni dom sa licencom u našem gradu. Boravak u Subotici, ministar Vulin je iskoristio kako bi se sastao i sa gradonačelnikom, Jeneom Maglaijem, a glavna tema sastanka odnosila se na jačanje uloge Centra za socijalni rad, prenosi RTV YuEco.
Ministar Vulin u poseti Subotici

Kako bi ispunili proceduru, koju predviđa Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite, vlasnicima privatnog Doma za stare „Baćo i Nana“, Svetlani i Danielu Molnar, bilo je potrebno pet meseci mukotrpnog rada.

Sticanjem licence, Dom čiji je kapacitet 22 mesta, a koji zapošljava 10 radnika dobio je potvrdu da u skladu sa svim neophodnim standardima, može na adekvatan način da obavlja delatnost socijalnog zbrinjavanja starih.

Da bi se stalo na put nesavesnim preduzetnicima i uveo red u ovu oblast, u maju prošle godine uveden je Pravilnik o licenciranju organizacija socijalne zaštite. Od uvođenja novih pravila, zeleno svetlo za rad do sada je dobio samo ovaj privatni dom. Iako je procedura obimna, a standardi visoki, ministar Vulin je istakao da neće biti ublažavanja uslova i da u Srbiji neće postojati ni jedan ilegalni gerontološki centar.

Ministar Vulin u poseti Subotici

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin sastao se sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem kako bi razgovarali o socijalnoj situaciji u Subotici i kako bi gradonačelnika upoznao sa planovima ministarstva za narednu godinu. Maglai je istakao da je jedan od prioriteta grada ojačavanje kapaciteta Centra za socijalni rad, prenosi RTV City.

Poseta ministra Vulina Subotici bila je prilika da se unapredi saradnja lokalne samouprave i ministarstva za rad. Budući da se delokrug i nadležnosti obe strane dobrim delom prepliću ovakvi sastanci i koordinacija su neophodan korak ka efikasnijoj socijalnoj zaštiti koja je potrebna sve većem broju građana.

„Za sledeću godinu planiramo i konkretne projekte zajedno sa ministarstvom. Ubeđen sam da će saradnja lokalne samouprave i ministarstva biti mnogo plodonosnija. Imamo sve pretpostavke za to a postoji i potreba naših ljudi koji su u stanju socijane potrebe. Bitno za Suboticu i ono što smo tražili jeste da ojačamo rad Centra za socijalni rad. Tu postoje potrebe, postoji i dovoljno prostora i to bi bio prvi zadatak u poboljšanju socijalne situacije u Subotici. Da CZSR ojačamo stručno i kadrovski kao i da generišemo određene projekte“, izjavio je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice.

„Želim da se zahvalim rukovodstvu grada što, bez obzira na sve uštede koje je sprovodilo, nije diralo socijalnu zaštitu i meni je veoma drago zbog toga. Želim da se zahvalim zbog takvog odnosa prema onima kojima je najteže, koji su najugroženiji. Ne moraju teret krize da snose oni koji su najsiromašniji, neka ga snose neki bogatiji“, izjavio je Aleksandar Vulin, ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

izvor: YuEco, City

Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici Poseta ministra Aleksandra Vulina Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 7561
Povezane teme

gerontološki centar subotica

jene maglai

aleksandar vulin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.