Komentara: 20
Pregleda: 4694
Foto

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak Prozivke

11.03.2022. u 15:11h
Izvor: Subotica.com
Ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić uručio je donaciju u vidu sportskih rekvizita i opreme OŠ "Sveti Sava". Potom je obišao SRC "Prozivka" gde je razgovarao sa predstavnicima plivačkog kluba koji postiže zapažene sportske rezultate.
Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak Prozivke

Ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić uručio je OŠ "Sveti Sava" donaciju vrednu 450 hiljada dinara. Ovo je peta škola u gradu koja je dobila ovakvu donaciju Ministarstva sporta i omladine.

- Trećina fiskulturnih sala u zemlji ima obnovljene sportske rekvizite i opremu. Donacija podrazumeva koševe, golove i mreže za odbojku, kao i 40 lopti, donosno po 10 lopti za četiri kolektivna sporta. Na ovaj način želimo da omogućimo osnovcima bolje uslove za časove fiskulture.  Takođe, fiskulturne sale su mesta gde lokalni klubovi obavljaju sportske aktivnosti pa na taj način pomažemo i razvoju tih klubova - rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak ProzivkeGradonačelnik Subotice, Stevan Bakić podsetio je da je Grad zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu obezbedio sredstva u visini od 3,5 miliona dinara zahvaljujući kojima je otvoreni rukometni teren u OŠ "Sveti Sava" rekonstruisan.

- Osim toga, rekonstruisana je u punom kapacitetu i fiskulturna sala u ovoj školi. Grad je, takođe, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu obezbedio sredstva u iznosu od 3 miliona dinara za rekonstrukciju ove fiskulturne sale - kazao je Bakić. 

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak Prozivke

Poseta je nastavljena na Prozivci gde je Udovičić obišao sportsko-rekreativni centar i tom prilikom pohvalio rad plivačkog kluba "Spartak-Prozivka" koji postoji deset godina i broji više od 260 članova.

- Ovaj klub je kroz deceniju postojanja postigao vrhunske sportske rezultate zahvaljujući posvećenom radu sa najmlađima, što je za poštovanje, ali i za primer kako može da se radi kada klub ima adekvatne uslove i podršku svih nivoa vlasti. Plivački klub "Spartak-Prozivka" postignutim rezultatima opravdava poverenje koje mu je ukazano - naveo je Udovičić. 

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak Prozivke

Rad i postignute rezultate ovog plivačkog kluba pohvalio je i gradonačelnik Stevan Bakić.

- Bio sam veoma ponosan dok sam slušao o rezultatima i radu ovog mladog sportskog kolektiva. Na nama je da, u saradnji sa višim nivoima vlasti, nastavimo da pružamo podršku i obezbeđujemo što bolje uslove za sve sportiste u gradu

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak ProzivkeIz plivačkog kluba "Spartak-Prozivka" poručuju da im je osnovni cilj da omasove sport, odnosno da animiraju što više mališana da budu fizički aktivni, a pomoć na putu ka tom cilju pruža im Grad.

- Lokalna samouprava pruža nesebičnu podršku klubu od samog osnivanja. Predstavnici Grada uvek su bili uključeni u rešavanje svakog problema i pomogali nam u ostvarivanju ciljeva.  Osnovni cilj nam je da omasovimo sport, odnosno da privučemo što veći broj dece da budu fizički aktivni i da na taj način omogućimo kvalitetniji život dece i omladine - rekao je trener, Bojan Rašković.

Ministar Udovičić uručio sportske rekvizite OŠ "Sveti Sava", potom obišao plivače Spartak Prozivke

Izvor: Subotica.com

Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka"

Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića Plivačkom klubu "Spartak-Prozivka"
Pogledaj ostale fotografije

Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava"

Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava" Poseta ministra sporta Vanje Udovičića OŠ "Sveti Sava"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 4694
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

bojan rašković

bazen prozivka

OŠ Sveti Sava

src prozivka

stevan bakić

vanja udovičić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.