Komentara: 47
Pregleda: 13844
Foto

Ministar Siniša Mali otvorio novi Carinski terminal

05.07.2018. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Ministar finansija Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju carinskog terminala u Slobodnoj zoni Subotica.
Ministar Siniša Mali otvorio novi Carinski terminal

Izgradnju modernog objekta, vrednog 50 miliona dinara, u potpunosti je finansirala Vlada Srbije.

- Cilj ovog terminala je da poveća efikasnost poslovanja kompanija i ubrza njihov rad šest velikih komapnija koje ovde rade i zapošljavaju skoro šest hiljada ljudi. Više od 15 hiljada vozila godišnje prođe kroz zonu i zato smo želeli da napravimo moderan carinski terminal, veliki parking za putnička i terenta vozila i da tako ubrzamo rad kompanija, kako bi se odlučile da dodatno ulože u našoj zemlji i otvorile nova radna mesta – naglasio je ministar Siniša Mali. - Za nas je svako novo radno mesto veoma važno i to ne samo za Suboticu nego i za sva druga okolna naselja. Pokretanjem privrede u jednoj slobodnoj zoni, pokrećete privredne aktivnosti u celom okrugu. Nikada manja nezaposlenost nije bila, 2010. godine u Subotici je bila 26 odsto, a sada je manje od jedanaest odsto. U potpunosti su opravdane naše aktivnosti za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, jer tako zadržavamo i mlade da rade i stvaraju u svojoj zemlji.

Mali je istakao da je suficit u budžetu oko 30 milijardi, a ranije je bio deficit od 22 milijarde, je je za više od 50 milijardi bolji rezultat nego što je planirano.

Ministar Siniša Mali otvorio novi Carinski terminal

- To pokazuje opravdanost ovih aktivnosti, jer kroz direktan rad sa investitorom dovodite do toga da oni ulože novac u vašu zemlju i otvore nova radna mesta i na taj način napune budžet republike i loklanih samouprava – dodao je Mali.

Zbog značajnog rasta obima proizvodnje kompanija koje posluju u režimu Slobodne zone Subotica u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, kao i budućih novih investitora, postojeće rešenje prostora Carinskog terminala postalo je neodgovarajuće, te se pre dve godine,  u saradnji sa pokrajinskom i republičkom vlasti krenulo u realizaciju projekta novog Carinskog terminala.

Slobodna zona će izgradnjom novog Carinskog terminala poboljšati  nivo poslovanja, ubrzati procedure i postati još sigurniji partner u poslovanju.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala Otvaranje carinskog terminala
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 13844
Povezane teme

slobodna zona subotica

privredna zona mali bajmok

branislava stojković marčetić

carinski terminal

siniša mali

365 dana vlade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.