Komentara: 55
Pregleda: 4900

Ministar Mirović: Zapošljavanje je najvažniji cilj

24.02.2014. u 16:28h
„Zapošljavanje što većeg broja ljudi u što kraćem roku najvažniji je cilj Srbije“, izjavio je Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave i vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović prilikom posete Bačkoj Topoli proteklog vikenda, i najavio još značajniju podršku države domaćim investitorima, navodi se u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.
Ministar Mirović: Zapošljavanje je najvažniji cilj

Nakon sastanka sa predsednicom opštine Melindom Kokai - Mernjak i investitorima iz te opštine u subotu 22. Februara, on je posetio industrijsku zonu u Bačkoj Topoli i kompaniju „Capriolo“. 

Ministar Mirović istakao je tom prilikom značaj dobre poslovne infrastrukture i najavio još značajniju podršku države u izgradnji i opremanju radno - poslovnih zona širom Srbije.

“Ove godine u republičkom budžetu je prvi put planirano oko 500 miliona dinara za podsticanje investiranja u izgradnju poslovnih zona svih vrsta u našoj zemlji” rekao je Mirović i najavio da Ministarstvo regionalnog razvoja priprema zakon o podsticajima za izgradnju poslovnih zona, napominjući da u Srbiji oko 40 opština nema takve zone. „Poslovna zona u Bačkoj Topoli je odličan primer tog zajedničkog ulaganja“ rekao je Mirović, dodajući da bi ona trebalo da bude potpuno opremljena do kraja iduće godine. Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne sampouprave obezbedilo je dodatna sredstava za izgradnju saobraćajnice u cilju opremanja ove industrijske zone i njenog stavljanja u funkciju.

Ministar Mirović: Zapošljavanje je najvažniji cilj

U završetak saobraćajne infrastuktre u toj poslovnoj zoni u Bačkoj Topli biće uloženo više od 170 miliona dinara, od čega je oko 133 miliona finansijska podrška države, a ostalo su sredstva lokalne saomuprave, navodi se u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Govoreći o fabrici "Kapriolo", on je ocenio da je reč o kompaniji koja je sopstvenim snagama uspela da ostvari izuzetne poslovne rezultate, dodajući da često govorimo samo o stranim investitorima, a zaboravljamo naše ljude koji su svojim znanjem i trudom uspeli da naprave ovako uspešnu kompaniju.
On je izrazio uverenje da će u narednih nekoliko godina država pre svega podsticati kompanije koje dobro rade, imaju odličan proizvod i plasman na tržištu.

Ministar Mirović: Zapošljavanje je najvažniji cilj

Napominjući da se 50 odsto ukupne proizvodnje bicikala u "Kapriolu" izvozi iz Srbije, on je naglasio da to ohrabruje i dodao da u poslednje vreme najčešće govorimo o privrednim problemima u našoj zemlji, istovremeno zaboravljajući da, kako je rekao, podstičemo ovako uspešne kompanije.

Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 55
Pregleda: 4900
Povezane teme

bačka topola

zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.