Komentara: 0
Pregleda: 1469

Miloš Zubac i Nemanja Nešić - pesnici s muzikom

18.11.2022. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Miloš Zubac i Nemanja Nešić - pesnici s muzikom
Foto: Marina Pešić / remixpress.com

Kantautorski dvojac, Nemanja Nešić (diplomirani kompozitor i kantautor) i Miloš Zubac (doktor književnosti i kantautor), pre dve godine započeli su rad na velikom projektu uglazbljivanja pesnika sa prostora bivše Jugoslavije. Izrodilo se šezdesetak pesama koje su podeljene na tri štampana izdanja nazvana "Jučerašnji svet". Samo neki od njih su: Branko Radičević, Đura Jakšić, Laza Kostić, Vladislav Petković Dis, Jovan Dučić, Miloš Crnjanski, Rade Drainac, Pero Zubac, Miroslav Anić (Srbija); Antun Gustav Matoš, Antun Branko Šimić, Dobriša Cesarić, Miroslav Krleža (Hrvatska); Branko Ćopić (Bosna i Hercegovina), Vitomir Nikolić (Crna Gora); Dragotin Kette, Srečko Kosovel, Josip Murn (Slovenija); Blažo Koneski (Makedonija) i mnogi drugi pesnici.

Koncertno, Nemanja i Miloš često nastupaju i kao dvojac, bez pratećeg benda, pa će se Subotičanima predstaviti u tom formatu, sa dve gitare, gde će obojica vokalno interpretirati pesme koje odaberu.

Program od petnaestak pesama upotpunjen je i kratkim anegdotama i zanimljivostima iz života komponovanih pesnika, čak i nekih koje se ne mogu nigde pročitati jer su prenete iz ličnih razgovora, a pre svega iz svedočenja Miloševog oca Pera Zubca.

Koncert će se održati 20. novembra u 18,30 časova u Dečjem pozorištu.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1469
Povezane teme

koncert

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.