• Pregleda: 2550

Miloš Stanković: Beseda o vaskrsenju

Sinoć je u Srpskom kulturnom centru Sveti Sava, glumac Narodnog pozorišta Miloš Stanković izveo monodramu o vaskrsenju po tekstu Svetog Vladike Nikolaja.
Miloš Stanković: Beseda o vaskrsenju

Ovo je već 6 beseda koju je Miloš Stanković izveo u SKC-u, a beseda o vaskrsenju je bila posvećena predstojećem Vidovdanu.

Po rečima Stankovića, ovu besedu je izveo Vladika davne 22. godine u sabornoj crkvi, kada mu je jedna majka, čiji je sin poginuo tokom bitke, došla sa tim pitanjem: “Ima li vaskrsenja mrtvih?”. Podstaknutom bolom žene koja je izgubila sina, Vladika je izgovorio tu čuvenu besedu, a sinoć ju je mnogobrojnoj publici besedio Miloš Stanković.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

4
Jelena Odgovori
Volela bih da bar jedan od "dislajkera" iznese svoje razloge za nesvidjanje ove vesti. Bas me zanima, jer ne mogu da dokucim sta je sporno u ovom tekstu.
Ana Odgovori
Zasto se ovo nekom ne svidja?Bravo za Milosa Stankovica,osvezenje za dusu.
ffilozoff Odgovori
#jelena,ana-mislim da minusi idu u pravcu texta vesti da je vladika izveo besedu 22.godine??? 22.godine SRBA nije bilo,nije bilo vladika,Srbi nisu mogli ratovati.....Mozda je text trebao da ide u pravcu kosovskog boja i pogibije sinova koji "USKRSNJAVAJU"-TOTALNO nejasna vest i zato minusi koji nemaju veza sa monodramom!!! NEMOJTE sami sebi skakati u ..........
veritas Odgovori
Filozofe, više se nemoj nazivati "filozofom", već neznalicom. Tiberije je od 10. do 14. godine ratovao
protiv Srba u Panoniji. Srbi na ovim prostorima žive već 12 000 godin. Svi toponimi nose srpska imana,
čak i reka Rajna, gde i sada žive Lužički Srbi (rimski, nemački i engleski istorijski izvori!!!).
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.