Komentara: 0
Pregleda: 2287

Mile Stojkoski na putu do Londona posetio i Suboticu

03.04.2012. u 18:05h
Izvor: RTV Yueco
Mile Stojkoski na putu do Londona posetio i Suboticu

Mile Stojkoski, u svetu poznatiji kao Mile Makedonac, atleta, humanitarac, čovek koji je nažalost, zbog saobraćajne nesreće koju je doživeo 1996 godine vozeći svoj motor, završio u kolicima nepokretan od struka na dole.Međutim toga ga nije omelo da se bori i da nauči da živi sa tim nedostatkom.Odlučio je da sa svojim kolicima prelazi hiljade kilometara i da na taj način skrene pažnju celokupne svetske javnosti na osobe sa posebnim potrebama i svojim primerom pošalje ohrabrjujuću poruku ljudima koji žive kao on.Mile Stojkoski planira da obiđe 15 evropskih zemalja i da svoje putovanje dugo 5700 kilometara od kojih će 3500 kilometara preći u svojim kolicima, završi 27. jula u Londonu na svečanom otvaranju Olimpijskih igara.Juče je bio gost i našeg grada a ugostili su ga brojin motorciklisti koji su mu pružili veliki podršku.

Na ovaj dug put uporni makedonski paraolimpijac krenuo je 15 marta iz Kruševa rodnog grada Tošeta Proeskog koji je bio njegov veliki prijatelj. Takođe on želi da na ovakav način produži njegovo delo koje je prekinuto tragičnom pogibijom pevača 2007 godine. Na ovom putu stekao je i mnogo prijatelja a veliki podršku su mu dali motorciklisti iz Makedonije i Srbije.

Ovo je Miletu deseti maraton u invalidskim kolicima u poslednjih 15 godina. Pre ovoga bio je i na letnjoj Olimpijadi u Atini, 2004. godine.Tokom puta dugog 133 dana društvo će mu praviti njegov menadžer Vladimir Pandovski kao I Dragana Vančovski.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2287
Povezane teme

mile stojkoski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.