Komentara: 0
Pregleda: 1786

Mila Kujundžić i Katarina Ivanković Radaković pobednice kviza "Do baštine na krilima mašte"

08.11.2018. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Mila Kujundžić, učenica 8. razreda OŠ "Ivan Milutinović" i Katarina Ivanković Radaković, učenica 8. razreda OŠ "Matko Vuković" dobitnice su glavne nagrade u okviru Nacionalnog kviza za podsticanje čitanja Biblioteke grada Zagreba pod nazivom "Do baštine na krilima mašte", a koji je u našem gradu i okolini sprovela Gradska biblioteka Subotica.
Mila Kujundžić i Katarina Ivanković Radaković pobednice kviza "Do baštine na krilima mašte"

Kao pobednice kviza u dijaspori, učenice Mila Kujundžić i Katarina Ivanković Radaković biće nagrađene trodnevnim boravkom u Zagrebu, gde će prisustvovati završnoj priredbi i javnom izvlačenju glavnih nagrada kviza, koja će se održati 15. novembra u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci. Takođe, planiran je odlazak i na Sajam knjiga "Interliber".

Učenici viših razreda osnovnih škola koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu, tokom septembra i oktobra čitali su knjige Snježane Babić Višnjić "Andautonac", Nene Lončar "Sve o Evi" i Melite Rundek "Letači srebrnih krila", kao i ponuđene onlajn izvore priručne literature, nakon čega su popunjavali upitnik na sajtu Biblioteke grada Zagreba. Izvlačenje pobednika kviza "Do baštine na krilima mašte" obavljeno je u Zagrebu, u Hrvatskom centru za dečju knjigu.

Pored glavnih nagrada, Gradska biblioteka Subotica dodelila je utešne nagrade - knjige, učesnicima kviza Tanji Stantić, Ani Mariji Horvacki, Marku Vukoviću Marku Stantiću, učenicima OŠ "Ivan Milutinović" Mala Bosna, Emilu Sitariću, Martinu Duliću, Valentini Fišli i Teodori Sudarević, učenicima OŠ "Matko Vuković" Subotica, Mariji Milodanović, učenici OŠ "Vladimir Nazor" Đurđin, Ivi Kujundžić, Almi Sadiku i Sari Uršal, učenicama OŠ "Ivan Milutinović" Subotica, Doris Orčić, Katarini Vujić i Josipi Mačković, učenicama OŠ "Matija Gubec" Tavankut.

- Svim školama i deci koja su i ove godine učestvovala u ovom podsticajnom i korisnom kvizu još jednom zahvaljujemo na saradnji i poručujemo da nastave čitati i družiti s knjigom - poručili su iz Gradske biblioteke Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1786
Povezane teme

gradska biblioteka subotica

čitanje knjiga

kviz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.