• Pregleda: 2118

Mikulaš obradovao decu u Kolevki

Decu smeštenu u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, u jutarnjim časovima posetio Mikulaš i podelio im poklone. U znak zahvalnosti, deca su Mikulaša pozdravila pesmom. Katolički vernici danas obeležavaju praznik sveti Nikola, u narodu poznatiji kao Mikulaš.
Mikulaš obradovao decu u Kolevki

Trčećim korakom, u jutarnjim časovima, Mikulaš sa svojih 20-ak pomoćnika, iz pravca Bolnice ka Kolevci, došao je po jedanaesti put da obraduje decu skromnim poklonom. Ovo je postala tradicija, deca znaju ko im dolazi i svake godine ga rado čekaju jer im, pored poklona, donese ljubav i pažnju.

Deca smeštena u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, pesmom su zahvalila Mikulašima na poklonima. Grupa Mikulaša okupljenih iz Hajdukova, Šupljaka i Bačkih Vinograda, jedanaestu godinu za redom obraduje mališane “Kolevke”. Sa svojim starijim kolegama, došli su i školarci koji će tradiciju nastaviti jednoga dana. Danas ih je bilo 20-ak, a okupili su se oko istog cilja.

Sveti Nikola bio je biskup, zaštitnik moreplovaca, ribara, pekara, zatvorenika, putnika, brodova, trgovaca, dece i studenata. Prema narodnom verovanju, činio je i čudesa. Poput Isusa smiruje uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom, ozdravio je dete kojem je zapela riblja kost u grlu, pa je zbog toga i zaštitnik dece. Bio je poznat po tome što je tajno davao ljudima novac – pomagao siromašnima. Danas je poznat kao lik koji obraduje decu poklonima na dan svetog Nikole. Umro je šestog decembra 327. godine.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Mira Odgovori
Bravo, i hvala im u ime građana!
Vesko Odgovori
Ako ne mozemo puno pomoc. da ih makar malo obradujemo, dobro je i na ovaj nacin.Hvala svima koji su ovo priredili i oko toga se angazovali.
fekf Odgovori
kakav bre "mikulas"??
obavešteni Odgovori
Ovoj informaciji nešto fali nema ni jednog Dulića, Ivaniševića ni Direktorice. U svakom slučaju lep gest dobrih ljudi prema onima kojma je svaki znak pažnje lekovit.
Za svaku pohvalu Odgovori
Svaka cast momcima! Ima jos dobrih dusi i nade za sve nas!
Lep gest i za svaku pohvalu! Puno hvala u ime svih gradjana Subotice.
Mnogi bi pomogli samo da imaju iz cega.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.