Komentara: 5
Pregleda: 2642

Mikulaš obradovao decu u Kolevki

06.12.2012. u 13:55h
Izvor: RTV Yueco
Decu smeštenu u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, u jutarnjim časovima posetio Mikulaš i podelio im poklone. U znak zahvalnosti, deca su Mikulaša pozdravila pesmom. Katolički vernici danas obeležavaju praznik sveti Nikola, u narodu poznatiji kao Mikulaš.
Mikulaš obradovao decu u Kolevki

Trčećim korakom, u jutarnjim časovima, Mikulaš sa svojih 20-ak pomoćnika, iz pravca Bolnice ka Kolevci, došao je po jedanaesti put da obraduje decu skromnim poklonom. Ovo je postala tradicija, deca znaju ko im dolazi i svake godine ga rado čekaju jer im, pored poklona, donese ljubav i pažnju.

Deca smeštena u Domu za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, pesmom su zahvalila Mikulašima na poklonima. Grupa Mikulaša okupljenih iz Hajdukova, Šupljaka i Bačkih Vinograda, jedanaestu godinu za redom obraduje mališane “Kolevke”. Sa svojim starijim kolegama, došli su i školarci koji će tradiciju nastaviti jednoga dana. Danas ih je bilo 20-ak, a okupili su se oko istog cilja.

Sveti Nikola bio je biskup, zaštitnik moreplovaca, ribara, pekara, zatvorenika, putnika, brodova, trgovaca, dece i studenata. Prema narodnom verovanju, činio je i čudesa. Poput Isusa smiruje uzburkano more i zato je zaštitnik mornara. Svojim blagoslovom, ozdravio je dete kojem je zapela riblja kost u grlu, pa je zbog toga i zaštitnik dece. Bio je poznat po tome što je tajno davao ljudima novac – pomagao siromašnima. Danas je poznat kao lik koji obraduje decu poklonima na dan svetog Nikole. Umro je šestog decembra 327. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2642
Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

humanitarna akcija kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.