Komentara: 11
Pregleda: 6029

Mesna zajednica Ker - oaza mira

02.12.2015. u 15:04h
Izvor: RTV City
Jedan od najstarijih delova grada je MZ Ker, koja se prostire između Beogradskog puta na istoku, Pačirske pruge na jugu, na zapadu linija generalnog ubranističkog plana (GUP) a na severu ulice Ivangradska, Ivana Antunovića, Dinka Šimunovića i Vinodolska. Unutar granica mesne zajednice Ker živi oko 4000 stanovnika, međutim broj stanovnika je u tendeciji opadanja pre svega zbog migracije stanovništva iz ekonomskih razloga u druge gradove i države.
Mesna zajednica Ker - oaza mira

MZ Ker važi za jednu od infrastrukturno sređenijih gradskih naselja sa solidnom izgrađenom vodovodnom-kanalizaciono i asfaltnom mrežom, parkom, dečijim igralištima, sportskim terenima, vrtićem i osnovnom školom.  Međutim i pored brojnih uspešno rešenih projekata u MZ Ker se i dalje javljaju problemi.

"Imamo gotove projekte za vodovod i kanalizaciju u ulici dr Franje Sudarevića i za kasnije postavljanje asfalta. Jasno nam je da sve neće biti gotovo u narednoj godini, ali bićemo zadovoljni ako uspemo da uradimo vodovod i kanalizaciju. Takođe imamo gotove projekte za asfaltiranje Drinske ulice i Dragutina Domjanovića, ali najveći problem je obezbediti sredstva", izjavio je Marko Marić, zamenik predsednika saveta MZ Ker.

Mesna zajednica Ker - oaza mira

Mesnu zajednicu Ker odlikuju domaćinstva sa pretežno starijim žiteljima među kojima preovladava prava komšijska atmosfera, mir i tišina. Jedna od prednosti života u MZ Ker je i visoka stopa bezbednosti, ali i neposredna blizina centra grada, gradske bolnice i industrijskih zona.

Novi saziv radno privodi kraj 2015. i ulazi u 2016. godinu. Očekuju da će uspešno sve projekte na vreme privesti kraju i svojim sugrađanima olakšati svakodnevni život.

"Najveći problem koji imamo je Kerska deponija. Mnoge vlasti su obećavale rešenje u poslednjih 20. godina ali ispostavilo se da rezultata nije bilo. To je kompleksno pitanje i trebaće još mnogo vremena za konačno rešenje. Poznato nam je da mnogi ljudi imaju problema sa ambrozijom, a da sa druge strane kompletna Kerska deponija je mesto gde se ambrozija prostire.  Znači Kerska deponija mora da uđe u ozbiljan program čišćenja i održavanja bez obzira da li je u privatnom ili javnom vlasništvu. Naravno želimo da rešimo i druge probleme širom naše mesne zajednice. Na primer jedan od gorućih problema je i vodovodna mreža u dužini od 100 m u ulici dr Franje Sudarevića. Mi imamo gotov projekat za tu ulicu i želimo da to u narednoj godini uradimo, zahvaljujući razumevanju gradske uprave, rekao je Marko Marić.

"Trenutno se postavljaju trojezične table sa nazivima ulica, takođe ozelenjavamo park u Leskovačkoj ulici. JKP Čistoća i zelenilo trenutno radi obrezivanje platana u ulicama Igmanskoj, Lazara Bačića i Ulmara Gašpara. Sa druge strane naši sugrađani prijavljuju svakodnevno veliki broj udarnih rupa na ulicama što smo prijavili nadležnim institucijama, a takođe trenutno se gradi magistralni vodovod koji će rešiti poteškoće sa vodosnabdevanjem u ulicama Panonskoj, Drvarskoj i Vase Pelagića", rekao je Ivan Dulić, predsednik MZ Ker.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6029
Povezane teme

mz ker

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.