Komentara: 0
Pregleda: 2835

Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (februar 2015)

06.03.2015. u 18:02h
Izvor: Subotica.com
Tokom meseca februara obavila je 1020 lekarskih intervencija na terenu. U ambulantu službe javilo se 1500 pacijenata. Elektronskom proverom podataka, utvrđeno je da je od ukupnog broja obrađenih pacijenata, njih 400 tražilo usluge u više navrata.
Mesečni izveštaj Službe hitne medicinske pomoći (februar 2015)

Na IKVBV transportovano je 9 pacijenata zbog akutnog infarkta srca, iz kućnih uslova. Transportne ekipe  imale su 1800 intervencija u kućnim uslovima i transporta pacijenata na specijalističke preglede.

Od početka godine, pacijenti  svakodnevno dolaze u službu na preglede u ambulantu, bez obzira na rad 28 ogranaka u gradu  i vangradskim naseljima. Hitna pomoć nema mogućnost pregleda pacijenata tokom radnog dana a naročito ne mogućnost davanja terapije po nalogu izabranih lekara. Molimo građane da se tokom dana (u periodu od 7 do 20 časova) javljaju u kvartovne ambulante, jer su dve lekarske ekipe, koliko ih tokom dana ima u SHMP - na terenu.

Opterećenost SHMP je i u dispečerskom centru gde se tokom 24 sata obavi približno 270 razgovora (ne računajući lažne pozive). Najveći  broj poziva  je tokom dana  ~ 200 poziva (u proseku svaka tri minuta zvoni telefon).  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2835
Povezane teme

hitna pomoć

prva pomoć

mesečni izveštaj

hitna medicinska pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.