Komentara: 13
Pregleda: 4105

Mesec tolerancije i ljudskih prava obeležava se u nedelju na Gradskom trgu

14.11.2014. u 16:21h
Izvor: Subotica.com
Mesec tolerancije i ljudskih prava u Subotici je organizovan ispred neformalne grupe “Verujem u Suboticu“ gde će posetioci imati prilike da u nedelju 16. novembra u Subotici, od 12h do 14h na Gradskom trgu ostave video poruke kojima se afirmišu tolerancija i ljudska prava.
Mesec tolerancije i ljudskih prava obeležava se u nedelju na Gradskom trgu

Događaj je organizovan uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Subotice - Resor za omladinu, sport i turizam, Kancelarije za mlade Grada Subotice i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Mesec tolerancije i ljudskih prava obeležava se od 16. novembra do 10. decembra pod sloganom Verujem u toleranciju. Meseca tolerancije i ljudskih prava pokreće više neformalnih grupa mladih iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Novog Pazara i drugih gradova širom Srbije, a podržali su ih Ministarstvo omladine i sporta i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

Na trgu će u nedelju 16.11. od 12h do 14h biti prisutni:

  • Nenad Borovčanin, Državni sekretar za omladinu
  • Suzana Paunović, direktor, Kancelarija za ljudska i manjinska prava
  • Vjekoslav Ostrogonac - Član Gradskog veća za sport, omladinu i turizam

U okviru obeležavanja, organizuju se takmičenje Ambasador tolerancije i ljudskih prava i LAJKOMAT karavan od Subotice do Novog Pazara, tokom kojeg će u više gradova biti postavljeni aparati koji će snimati video poruke građanki i građana kojima se afirmišu tolerancija i ljudska prava. Video poruke će biti postavljene na portal nemrznji.rs, a zvanični heštagovi su #nemrznji #MesecTolerancije #verujem #tolerancija.

Pobednik takmičenja je osoba čija video poruka bude najviše šerovana. Glavna nagrada za pobednika, koji postaje Ambasador tolerancije i ljudskih prava, je poseta institucijama Saveta Evrope u Strazburu.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava Obeležavanje Meseca tolerancije i ljudskih prava
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4105
Povezane teme

gradski trg

tolerancija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.